Mercedes izjave vozača pred GP Mexico

Mercedes izjave vozača pred GP Mexico

Izjave vozača

Šampionat Formule 1 se nastavlja sedamnaestom trkom u šampionatu i seli se u Mexico. Prenosimo vam izjave vozača Mercedes AMG Petronas F1 Team-a.

Lewis Hamilton: ” Nedelja u Austinu je bila nekako zamagljena. Trka je bila luda i tek nekoliko trenutaka od kako sam prešao belu liniju shvatio sam da sam uspeo! Iskreno, još uvek ne mogu da verujem. Izjednačiti se Aertonom u osvajanju treće titule je bila velika ambicija za mene . Ne mogu da izrazim koliko sam zahvalan svima koji su zaslužni za to od moje familije do tima na stazi i takođe u fabrici. To ne bih mogao da uradim bez njih. Sada sam još više motivisan da idem u Mexico. Za većinu nas u padoku, uključujući i vozače, ovo je nova staza i uvek je uzbudljivo biti u novom gradu. Formula 1 se održava u Južnoj Americi u Brazilu tokom cele moje karijere i atmosfera je neverovatna, plus na hiljade Meksikanaca koji dolaze na trku u Austinu. Publika će biti fantastična tako da jedva čekam da čujem koliko buke prave . Ja mogu da napadnem poslednje tri trke bez ikakvog dokazivanja i nemam šta da izgubim pa bih voleo da stavim svoje ime kao prvog pobednika Velike nagrade Mexica u modernoj eri Formule 1. Nadam se da ću na podijumu nositi veliki sombrero.”

Niko Rozberg: “Trka za šampionsku titulu ove godine za mene je gotova ali imam još tri trke da napadnem i ovu tešku sezonu završim na najbolji moguću način. Moja prva šansa je u Meksiku i ja sam siguran da se svi raduju ovom vikendu. Volim da otkrivam nova mesta a ovo je definitivno jedno od tih. Ako fanovi u Meksiku budu kao u Austinu atmosfera će biti neverovatna. Moj otac se trkao tamo 80-ih pa možda mi može dati par saveta  iako je staza dosta promenjena kao i bolidi pa to možda i neće biti neka dobra referentna tačka. Podaci će u Meksiku biti veoma bitni naravno zato što niko od aktuelnih vozača ovu stazu nije vozio ranije. Neki od iskusnih inženjera je možda znaju ali su se staza i sami bolidi toliko promenili tako da svi krećemo od nule. Ovo je veliki izazov i ja se radujem. Vozio sam stazu na simulatoru da budem što bolje pripremljen pa ćemo videti.”

Slika: Mercedes AMG Petronas

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti