Petak: Mercedes VN Meksika

Petak: Mercedes VN Meksika

Ros FP1 6, FP2 1 Ham FP1 11, FP2 4

Produktivan dan za vozače Mercedes AMG Petronas F1 tima na prvom dana Velike nagrade Meksika. Nico Rozberg je jutro završio na šetom mestu dok je na drugom slobodnom treningu bio prvi. Lewis Hamilton je bio lošiji deo tima u petak pa je tako prvi trening završio na jedanaestom a drugi na četvrtom mestu. Niko Rozberg je deo jutarnjeg treninga proveo u garaži zbog preoblema sa pregrevanjem zadnjih kočnica što je zahtevalo promenu kanala za hlađenje i kočionih klešta.

Nico Rosberg: Veoma je uzbudljivo trkati se u Meksiku prvi put. Staza me jako podseća na mlađe dane. Jako liči na karting stazu sa uskim krivinama, dve tribine sa fanovima su spektakularne. Doneli smo zadnje krilo ovde kao i u Monaku sa maksimalnim downforce-om. Ali zbog nadmorske visine ovde u Meksiku, mi smo na pravcima jako brzi što je jako čudno. Bio sam zadovoljan današnjim danom. Izgleda da smo ovde jako brzi tako da sam mogao da isprobavam razna podešavanja. Zaista uživam ovde i jedna čekam kvalifikacije i trku.

Lewis Hamilton: Danas je stvarno bilo izazovno, čini mi se za sve, ali je isto tako bilo i zabavno. Staza u sporim krivinama podseća na karting stazu. Ludo koliko je klizava. Zato što što tako visoko, u smislu nadmorske visine, ima manje gripa nego u Monzi pa auto dosta kliza. Naravno to je i zbog toga što je staza nova pa na njoj još nema gume ali postaje sve bolja i bolja što je više vozimo. Lepo je videti koliko je ljudi danas došlo. Bilo je stvarno puno za petak što je lepo.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 tim

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti