Williams najava VN Mexica

Williams najava VN Mexica

Najava uzbudljivog vikenda

Za sedam godina od 1986-1992 godine Meksiko je ugostio sjajne trke Formule 1. Tri dugačka pravca, razbijena sa zahtevnim Esses delom i zloglasnom  Peraltada finalnom krivinom, daju stazi karakter Monce koji je bio popularan među vozačima iako ih je kažnjavala. Visina od skoro 2300m nadmorske visine testira mašinu i čoveka do njihovog limita.

Staza “Braća Rodriges” se vraća u kalendar 2015. godine redizajnirana od strane Hermana Tilkea. Williams ovde ima tri pobede, 1987, 1992 pobeđuje Nigel Mansel dok 1991. godine na najviši stepenik se penje Riccardo Patrese.

Valteri Bottas: I staza i grad su novi za mene tako da se nadam da ću ih upoznati što bolje. JA volim začinjenu hranu tako da se već radujem. Sama staza izgleda zanimljivo sa brzim i sporim krivinama i veoma dugačkim pravcima. Biće zanimljivo videti kako će izgledati uticaj nadmorske visine kako na bolid tako i na mene kao vozača. Bio sam previše mali da gledam poslednju trku u Meksiku, ali je i staza promenjena. Čuo sam da će biti puno fanova tako da se radujem tome.

Felipe Massa: Meni je prvi put da sam u Meksiku i uzbuđen sam. Ova staza je puna istorije Formule 1 iako je promenjena. Čujem da su karte rasprodate za manje od nedelju dana tako da je to prava strast prema motosportu. Staza ima veoma dugačke pravce i nekoliko brzih krivina, ali nekih sporih elemenata takođe. Jako je teško reći kako će biti za vožnju ali se u svakom slučaju radujem.

Slika: Wiliams F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti