Bernie Ecclestone za bolju budućnost F1

Bernie Ecclestone za bolju budućnost F1

Da li će vremešni znalac pogrešiti?

Bernie Ecclestone je odlučan da Formuli 1 donese bolju budućnost.

Čelni čovek Formule 1 kaže da će uprkos protivljenju moćnih prizvođača automobila, ovaj sport  imati brže automobile u 2017. godini. i novog nezavisnog i pristupačnijeg dobavljača i motora.

Mercedesov Toto Wolf se protivi ideji jednakosti za dva seta propisa motora, a u Brazilu je takođe izneo sumnju da Formula 1 odjednom može biti brža za 5 sec u 2017. godini.

“Mi nismo zadovoljni” rekao je za Sunday Times.

“Neki timovi imaju različite planove i misle da kockanje ima nekog smisla. Mi se u poslavanju ne bavimo kockanjem.”

“Moramo biti sigurni da proizvođači guma mogu da se nose sa predloženim aero pravilima. I zato što neki timovi traže nova pravila kao mogućnost, imaju drugačije planove i političku perspektivu, još je sve u vazduhu i moraćemo o tome da pričamo,” dodao je Wolff.

Veruje se da se Mercedes, Ferrari pa čak i Honda i Renault pripremaju da ulože žalbe na sledećem skupu Strategijske grupe koja je prethodnica bilo koje promene pravila od strane FIA-e.

Ecclestone nije pristalica tih veoma demokratskih procesa.

“Ja mislim da svet i određeni sportovi  ne trebaju diktatora, već dobrog vođu koji će znati šta je najbolje za sport a ne ono što je najbolje za njega,” rekao je osamdesetrogodišnjak u Interlagosu. “Uvek sam pokušavao to da uradim.”

Što se tiče onih koji pripremaju kvarenje taktike za donošenje novih pravila Ecclestone je rekao za Auto moto sport:”Oni ne misle na sport, samo na sebe.”

On ističe da je nezavistan dobavljač motora neophodan zato što su proizvođači automobila postavili veoma visoke cene motora, pa čak neke kupce i odbijaju.

“Mi ne možemo uništiti Formulu 1 zbog ljudi koji veruju da mogu uzeti sport za taoca,” rekao je Ecclestone.

Slika:Infiniti Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti