Hamilton priznao pad performansi od Singapura

Hamilton priznao pad performansi od Singapura

Pad performansi od Singapura

Lewis Hamilton je pripisao porast forme timskog kolege Nico Rosberga promenama koje je tim Mercedesa uradio na poslednjih sedam trka.

Sve u svemu, novi trostruki svetski prvak kaže da je 2015 bila “nabolja godina u mojoj karijeri u pogledu moje vožnje i sveukupnog učinka”.

Zaista, on je bio dominatan većinom sezone u odnosu na Rosberga, uzevši titulu sredinom Septembra u Austinu.

Ali Nemac Rozberg će sezonu završiti u visokom ritmu sa osvojenih pet pole pozicija i pokušati da napravi hat-trik sa pobedom ove nedelje na stazi Yas Marina.

“Ljudi se pitaju da li sam podsvesno malo popustio, jer sam osvojio šampionsku titulu”, rekao je Hamilton za BBC. “Naravno nikada nećemo znati da li to slučaj, ali namere sigurno nije bilo”.

Takođe je umanjio veličinu svog navodnog “pada” insistirajući na tome da je i u Meksiku i u Brazilu imao tempo u trci, ali jednostavno nije mogao da pretekne Rosberga.

Ali Hamilton je priznao da se oseća manje udobno u bolidu od Singapura, gde je Mercedes misteriozno imao ogroman pad performansi.

“Što se tiče mojih ukupnih performansi ono što ja definitivno mogu da kažem je da je došlo do promene na bolidu”, otkrio je on.

Britanac kaže da niko u Mercedesu ne zna šta se stvarno desilo u Singapuru, gde je tim misteriozno ostao bez tempa u trci.

“Inženjeri su bolid pregledali i došli do mnogo različitih objašnjenja i mi smo se zadržali na jednom i promenili nekoliko stvari”.

“Ali bolid je bio fantastičan cele godine, tako da to nema mnogo veze što se mene tiče. Osećaj u bolidu od tada nije isti i auto nije tako udoban za vožnju, dok se Nico izgleda oseća bolje”.

“I dalje imam ritam u trci, ali definitivno su otišle neke prednosti koje sam imao, tako da moram da pritisnem i vratim bolid tamo gde je bio za mene”.

Slika: Mercede AMG Petronas

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti