Lewis Hamilton samouveren po pitanju titula

Lewis Hamilton samouveren po pitanju titula

Nova kontraverzna izjava

Lewis Hamilton je ponovo imao još jednu nespretnu izjavu. Ovu samouverenost u sebe je nedavno imao u izjavi da je sedmostruki svetski prvak Michael Schumacher rekord od sedam titula osvojio sumnjivim taktikama, dok su one koje je on osvojio posledica”samo njegove prirodne sposobnosti”.

Sada, sve više kontraverzni tridesetogodišnjak, napravio je najnoviji gaf za nemački magazin Sport Bild.

Kada je upitan za četvorostrukog svetskog prvaka Sebastiana Vettela, i mogućeg izazivača za titulu 2016. godine, Lewis Hamilton je rekao:”Imam puno poštovanje za njega, ali je teško proceniti koliko je on zaista dobar”.

“On nikada nije bio u timu sa nekim kao što je Fernando Alonso, ali uvek sa ljudima kao što je Mark Weber, koji nije na njegovom nivou, i Kimiem Raikkonen-om koji više nije na vrhuncu svojih mogućnosti”, rekao je Britanac.

Pre intervjua Sport Bildu, Hamiltonov bivši timski kolega Jenson Button upozorio je Mercedesovog vozača da ga je poslednji  uspeh učinio arogantnim.

Upitan o svom prekomernom samopouzdanju, Hamilton je rekao za Sport Bild:”Ne bih to nazvao samopouzanjem već ekstremnom verom u sebe. To je ključ uspeha”.

“Pre moje prve trke u 2007. godini, znao sam da će biti teško pobediti Fernanda Alonsa, ali sam znao da ja to mogu da uradim.

“Sećam se da mi je Ron Dennis, pre prve trke, rekao da ne trebam da budem razočaran ukoliko me Alonso pobedi, ali sam znao da se to neće desiti”.

Slika: Mercedes AMG Petronas

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti