Lewis i Sebastian traže promenu pravila

Lewis i Sebastian traže promenu pravila

Potrebno je više mehaničkog gripa.

Svetski prvaci Lewis Hamilton i Sebastian Vettel pozivaju na izmenu tehničkih pravila u Formuli 1 vođeni onim što se prikazalo na “dosadnoj” Velikoj nagradi Brazila.

Vikend u Brazilu je bio u malom delu trke vožnja točak-na-točak i to kod vodećih bolida, koji su ostali na istim mestima do kraja trke.

Branilac titule Lewis Hamilton, koji je završio na drugom mestu, vozio je iza Nico Rosberga veći deo trke, ali je bio nemoćan u pokušajima obilaženja, iako je verovao da je brži.

Vettel i Hamilton, koji zajedno imaju sedam svetskih titula, veruju da sport ima suštinski problem kada je u pitanju preticanje.

Na pitanje da li je potrebna promena tehničkih pravila, trostruki šampion je rekao:”Na kraju dana nije ni bitno šta mi kažemo, jer se ništa neće desiti,” rekao je Hamilton.

“Nešto mora da se promeni? Neke trke možete pratiti gde vam je omogućeno dobro trkanje, očigledno je poslednja trka u Austinu bila  pristojna, ali postoje neka mesta…”

“Pretpostavljam da gledaocima nije previše zanimljivo za gledanje. Naravno, uvek je lepo kad si u vođstvu, kao što smo mi u poslednje vreme, ali ipak, biti u mogućnosti da se trkaš sa ostalim vozačima, to je ono što publika želi da vidi. To je verovatno promena na koji će se gledati pozitivno.”

Vettel je pozvao da se veći naglasak stavi na prianjanje koje se generiše od guma, ali je takođe izrazio sumnju da će F1 moćnici moći da se dogovore o najboljem napretku.

“Mislim da generalno šta nam je potrebno je da pratimo druge bolide u srednje, brzim i sporim krivinama sa više mehaničkog gripa. Tako da je procenat između aero-mehaničkog prianjanja treba da bude na strani mehaničkog,”složio se Vettel sa Hamiltonovim mišljenjem.

“Kako to da uradimo? Mislim da trebamo mnogo bolje gume koje nam omogućavaju da idemo brže. Vozači žele da idu brže. Dakle, mislim da je rešenje veoma jednostavno.”

“Nažalost sport je veoma politički sa različitim interesima različitih ljudi. Da. Mislim da je fer da damo bilo kom proizvođaču guma, u ovom slučaju Pirelliju, šansu da unapredi svoje gume. Ali dok se odgovorni ljudi, timovi,  ne slože biće teško napredovati.”

Slika: Mercedes AMG Petronas

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti