Lotus: Brazil petak izjave vozača

Lotus: Brazil petak izjave vozača

FP1 Mal 10, Pal 12; FP2 Gro 7, Mal 12

Lotus F1 tim je postavio sedmo i deseto vreme prvog dana u Brazilu na stazi Autódromo José Carlos Pace u Interlagosu, São Paulo. Suva jutarnja sesija (FP1) je prešla u blago vlažnu poslepodnevnu sesiju (FP2). Jutanji deo u akciji su bili Pastor Maldonado i Jolyon Palmer, dok su poslepodnevnu sesiju kompletirali Pastor Maldonado i Romain Grosjean. Pirelli je ovde doneo srednju (belu) i mekanu (žutu) komponentu guma. Bolid E23 Hybrid izgleda dobro u svim uslovima.

Jolyon Palmer:”Ovo je odlična staza. Postoji mnogo “slepih” krivina i jučerašnja šetnja stazom mi je otvorila oči pošto se ovde nikada nisam trkao. Staza je dobra za vožnju. Poprilično je vruće u bolidi i perfomanse guma padaju, ali je sveukupno sjajno iskustvo. Imali smo prosuktivno jutro, uključujući i isprobavanje novog prednjeg krila, sve u svemu pozitivan dan za nas.”

Romain Grosjean:”Bilo je poprilično toplo, što sam osetio i u autu. Imali smo nekoliko oblasti na kojima smo radili poslepodne, pozicija 7 je u ovom delu sezone poprilično dobra za nas. Ovo je sjajna staza koju stvarno volim i zaboravim koliko je dobra dok ne napravim krug. Zaista se radujem kvalifikacijama.”

Pastor Maldonado:”Ima još stvari koje mogu da se izvuku iz auta, danas smo zabeležili mnogo krugova tako da možemo da napravimo dobar set-up za sutra. Ovo je kratka staza i napravili smo dosta krugova. Uvek je sjajno voziti ovu stazu.”

Slika:Lotus F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti