Lotus još uvek bez opreme

Lotus još uvek bez opreme

Nadamo se da će se do početka vikenda ekipa Lotusa pojaviti na stazi

Dok neki predviđaju da će Lotus svoju budućnost rešiti ovog vikenda u Abu Dhabi-u, malo je aktivnosti u padoku ovog tima.

Do kasno u sredu uoči finala sezone 2015 roletne na garaži Lotus-a su spuštene, oprema navodno još nije stigla, a osoblje koje nosi crno zlatne majice su upadljivo bile odsutne.

To je uprkos činjenici da je Francuski proizvođač automobila Renault, očekivao da će pokrenuti novi stari tim i vratiti se kao proizvođač sa vlastitim timom u Formulu 1.

“Boleće ako ne budemo sezonu završili bez pobede”, rekao je Remi Taffin direktor operacija u Renault Sportu ove nedelje, “ali smo mnogo naučili i postoje veliki koraci koji će nam konsolidovati budućnost”.

Ali mehaničari iz rivalskih timova su izjavili za Speed Week:” Oprema ekipe Lotus još nije stigla”.

Španski dnevni list Marca piše da oprema na pit wall-u još uvek nije montirana a takođe i prostor u kome se primaju gosti je “pust”.

U svom izveštaju Italijanski Mediaset je naveo:”Mi nismo videli nijednog zaposlenog u timu Lotusa”.

Ove nedelje, Bernie Ecclestone se sukobio sa timovima koji su u finansjskim problemima posle molbe Force Indie, Saubera i Manora za uplatu od zarade unapred.

“Postoje ljudi koji ne mogu da upravljaju timovima”, rekao je za La Gazzetta dello Sport, “i žaleći se, traže više novca. To me ljuti.”

“Oni su kao deca koja misle da se igraju, a Formula 1 je ozbiljna stvar”.

“Razočaran sam ljudima koji ne drže svoju reč, i u one koji su ukjučeni ekonomski u stvari sa kojima ne mogu da se nose”.

“To je kao kad neko kupuje nešto zašta nema novca da plati”.

U međuvremenu, iako je ideja o “klijenskim motorima” odbačena, Red Bull je izgleda spreman da ostane u Formuli 1 i posle Velike nagrade Abu Dhabi-a.

Tim je u sredu najavio produženje sponzorstva sa Siemensom za sezone 2016, 2017 i 2018.

Slika: Lotus F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti