Lotus-u dozvoljen izostanak u četvrtak

Lotus-u dozvoljen izostanak u četvrtak

Očekuje se izlazak bolida na stazu u petak

FIA je dozvolila timu Lotus da se ne pojavi na tehničkom prijemu na stazi i Abu Dhabi-u u četvrtak.

Po propisima, bolidi će biti isključeni iz trkačkog vikenda ukoliko se ne izvrši pregled od strane zvaničnika FIA-e do četvrtka poslepodne.

Ali tim Lotusa, koji je u finansijkim problemima, i koji čeka potvrdu Renaulta o preuzimanju, je bio potpuno odsutan sa staze u sredu zbog spora oko neplaćenih računa sa organizatorima na stazi Yas Marina.

Lotusove kutije sa teretom su dostavljene u garaže u četvrtak prepodne, i do sredine podneva, dok su mehaničari užurbano postavljali opremu na objekte u pitu, crno zlatni automobili su upadljivo bili odsutni iz garaže.

Tim je prijavio sudijama da neće biti u stanju da ispuni pravilo o pregledu bolida do četvrka poslepodne.

Sudije su odobrile izostanak Lotusa.

Upitan zbog kasnog dolaska tima u Abu Dhabi, budući vozač ekipe Hass a posle ove trke bivši vozač Lotusa Romain Grosjean je odgovorio:”To je nešto što smo doživeli u prošlosti”.

“Uvek smo uspeli da stignemo na stazu na vreme. Dokle god budemo spremni pre drugog treninga ja sam srećan”, rekao je Francuz koji će svoje mesto u bolidu na prvom treningu prepustiti svom nasledniku Jolyonu Palmeru.

“To je samo više posla za momke koji to nisu zaslužili”, dodao je Grosjean “ali oni će učiniti maksimum a onda ćemo pokušati da osvojimo važne poene”.

Slika: Lotus F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti