Maldonado se nada povratku Renaulta

Maldonado se nada povratku Renaulta

Venecuelanac očekuje da će se dogovor postići

Razgovori između Lotusa i Renaulta traju već nekoliko meseci. Nedavno je francuskom proizvođaču dat rok do 7. Decembra, kada se završava slučaj u Višem sudu zbog novca koji Lotus duguje HMRC-u, da finalizira ugovor. Čak je i potvrđeno da će Jolyon Palmer biti novi timski kolega Pastoru Maldonadu sledeće sezone.

Pastor Maldonado smatra da će, iako se ostvari preuzimanje Lotus tima od strane Renaulta, sledeća sezona biti jako teška.

Finansijska borba je previše uticala na razvoj Lotus F1 tima, a to je rezultiralo i gubitkom petog mesta od Force Indie koje garantuje veći udeo u nagradnom fondu na kraju sezone.

“Biće teško sledeće godine to znamo. Biće to naša prva godina, moramo da učimo zajedno i da probamo da podignemo performanse”, rekao je Maldonado za Autosport.

“Mislim da imamo veliki potencijal u fabrici. Možda ćemo trebati još ljudi, što je normalno, samo da pokrijemo još nekoliko odeljenja. Imamo sve potrebne alate”.

Venecuelanac očekuje da će se dogovor postići i ukoliko se to desi doneće mu olakšanje.

“Mislim da će se to dogoditi”, rekao je on. “Svi se slažemo da ćemo biti veoma srećni ako se Renault vrati u Formulu 1”.

“U prošlosti sam dosta sarađivao sa njima, imamo dobar odnos i nadam se da ćemo početi ponovo da pobeđujemo”.

“U ovom trenutku Mercedes je bolji, ali Renault postaje sve bliži i bliži, bolji i bolji. Na početku sezone sećam se obilaženja Toro Rosso-a i Red Bull-a na sredini pravca. Sada to više nije lako”, dodao je on.

Slika: Lotus F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti