Montezemolo:Trenutna situacija Michaela Schumachera “užasna”

Montezemolo:Trenutna situacija Michaela Schumachera “užasna”

"Michael je bio od fundamentalnog značaja za Ferrari"

Luca di Montezemolo, bivši predsednik Ferraria, opisao je kao “užasnu” trenutnu situaciju F1 legende Michaela Schumachera.

Pre skoro dve godine, sedmostruki svetski prvak je povredio glavu u skijaškom incidentu, i dok se trenutno oporavlja u svom domu u Švajcarskoj, precizno stanje četrdesetšestogodišnjaka nije poznata.

“Michael je bio od fundamentalnog značaja za Ferrari”, izjavio je Montezemolo, koji više nije povezan sa Ferrariem, za Nemački RTL.

“On je izuzetna osoba, koji je čak i u najtežim trenutcima je bio timski igrač. Da ga vidim u ovjoj situaciji je strašno. To je situacija u kojoj ne znate šta da radite. Zato pokušavam da se setim toliko divnih momenata u životu koje smo proslavili zajedno. Uvek mislim na njega kao izuzetnog vozača, čoveka, prijatelja.

“Takođe moram reći da se divim snazi i hrabrosti njegove porodice, supruzi Corrini i deci i načinu na koji pomažu Michaelu. Od sveg srca se nadam da ćemo uskoro čuti dobre vesti”, dodao je Montezemolo.

Montezemolo je otkrio da je još pre šampionskih dana Sebastiana Vettela , dok je vozio za Toro Rosso, Schumacher rekao Ferrari-u da obrati pažnju na mladog nemca u budućnosti.

“Prvi koji nas je ohrabrio bio je Michael”, rekao je on. “On je rekao da je oprezan, dobrog ponašanja, pouzdan i brz”.

Međutim to je bio Fernando Alonso koji je prethodio Vettelu u Ferrari-u.

Montezemolo je objasnio:” Bili smo u potrazi za ljudima koji su imali malo više iskustva pa smo izabrali Fernanda, koji je da ne zaboravimo, proveo četiri veoma uspešne godine sa nama. Ali smo uvek imali Sebastiana u vidu, nakon njegovih velikih uspeha u Red Bullu.”

“Naravno, on je došao u pravom trenutku da pokrene novi ciklus i pobedničku eru, i kao Niki Lauda i Michael Schumacher, može biti deo istorije Ferrari-a.  I želim mu sve nabolje”, dodao je Montezemolo.

Slika: Flickr/MaurizioMana

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti