Polovičan učinak za vozače Lotusa

Polovičan učinak za vozače Lotusa

Gro. 10, Mal 11

Romain Grojean i Pastor Maldonado su završili trku sa razlikom od samo 0.6 sec, koja se vozila posle 23 godine u Meksiku. Pastor je na samom staru obišao Grosjeana ali posle prvog pit stopa Francuz se vratio ispred i zlatno crni dvojac se retko odvajao do kraja trke.

Romain Grosjean: Bilo je divno videti koliko je danas ovde bilo ljudi, oni su veliki ljubitelji Formule 1 što smo i znali. Bila je čast voziti pred njima pogotovu u delu “stadiona” gde su svi davali strasnu podršku. Iako smo uzeli samo jedan bod dobro je. Trka je bila duga i ne baš tako laka. Bolid je bio bolji na srednje tvrdim gumama nego na mekim. Ovog vikenda je sve bilo u pronalaženju prianjanja i staza se mnogo unapredila do kraja. Sledeće godine se nadam da će biti još zabavnije kada na stazi bude mnogo više gume.

Pastor Maldonado: Naša trka je bila dobra i bilo je sjajno proći liniju cilja sa mnogo bodrenja iako bih voleo da sam isped Romaina. Očekivao sam da ću se mnogi više boriti sa kočnicama danas, ali je sve bilo pod kontrolom, tako da sam razočaran što nisam u poenima iako smo imali dobru trku. Imao sam dobar start, ali sam izgubio vreme na prvom stajanju. Bilo je prilično teško obilaziti ovde, iako sam bio nekoliko desetinki brži od Romaina bilo je teško preći ga. Izgubio sam tačku kočenja u krivini br. 12, ali je moja borba sa njim bila završena u boksu.

Slika: Lotus F1 team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti