Red Bull spreman za nove motore u 2016

Red Bull spreman za nove motore u 2016

Nastavak saradnje bar još jednu godinu

Čeka se  zeleno svetlo od vlasnika Dietrich Mateschitz-a, za ostanak Red Bull-a u Formuli 1 sa Renaultovim motorima.

Ovo je tvrdnja Nemačkog Sport Bilda, i ako je istina to će značiti da je kriza, koja je pretila da ugrozi opstanak ovog proizvođača energetskog pića, završena.

Jedan po jedan, alternativni planovi koji su uključivali motore Mercedesa, Ferrari-a pa čak i Honde su isključeni pa su napori ponovo preusmereni na pronalaženje rešenja između Red Bull-a i dosadašnjeg dobavljača motora Renault-a. Međutim, francuski proizvođač je navodno spreman da objavi kupovinu Lotusa i povrati timski status krajem ovog meseca na trci u Abu Dhabi-u.

Tako će Red Bull-ovo rešenje, barem prema Sport Bild-ovim dopisnicima, biti Renaultov motor ali rebrendiran u Infiniti u 2016. godini.

I to će biti jednogodišnje prelazno rešenje, pre nego što FIA uvede dodatne motore bazirane na Indycar twin-turbo V6 tehnologiji kao i nezavisnog dobavljača motora.Neki su sugerisali pristupačniji “klijentski motor” i ideja je poprilično složena politička smicalica Jean Todt-a i Bernie Eclestone-a.

Ali Red Bull-ov Dr Helmut Marko  kaže za nemački Der Spiegel da je imao ” veoma dugačak i konstruktivan razgovor” sa predsednikom FIA-e u Meksiku i “on (Todt) mu je obećao da će paraleno rešenje za motore biti uvedeno.

Marko je rekao i da će Red Bull prihvatiti još jednu godinu u sredini poretka kao pripremu za dugoročnije rešenje.

Sve što sada nedostaje je da vlasnik Red Bull-a Dietrich Mateschitz stavi pečat na dogovor, što se očekuje nešto pre 20-og Novembra.

Toro Rosso je, u međuvremenu, spreman za prebacivanje na specifikaciju Ferrarijevih motora iz ove godine.

Red Bull-ov šef Cristian Horner je skoro rekao da je uveren da Mateschitz želi da ostane u Formuli 1.

“On prepoznaje posvećenost, veštinu i odlučnost tima” rekao je on. “On želi da ponađe rešenje koje će voditi napred, obavezao se da pomogne i iza kulisa je uključen u brojnim razgovorima da pokuša da olakša stvari” dodao je Horner.

Slika: Infiniti Red Bull racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti