Sainz: Sledeće godine sa motorima Ferrari

Sainz: Sledeće godine sa motorima Ferrari

Toro Rosso je uspeo da ispregovara sa Ferrari-em

Carlos Sainz je potvrdio špekulacije koje su se pojavile da će Toro Rosso od sledeće sezone umesti Renault motora koristiti Ferrari-eve motore.

Verovalo se da će se oba Red Bullova tima oprostiti od Francuskog proizvođača automobila, ali trofejniji tim u Red Bull porodici je imao problema da pronađe alternativu.

Mercedes, Ferrari i čak i Honda su rekli ne bivšim četvorostrukim osvajačima konstruktorskog prvenstva, primoravajući ih na taj način na dogovor sa trenutnim dobavljačem motora Renaultom.

Toro Rosso, međutim, očigledno je uspeo da ispregovara sa Ferrariem o snabdevanju motora po specifikaciji iz 2015. godine, što će prema Sainzu biti jasan korak napred.

“S jedne strane to je olakšanje da je to naša poslednja trka sa Renaultom”, rekao je za španski Moviestar u Abu Dhabi-u.

“Mislim da ćemo imati više snage sa Ferrariem sledeće godine, a takođe i veću pouzdanost”.

“Problem za Renault je bio u fabrici”, dodao je Sainz, “oni jednostavno nisu mogli da ga nateraju da radi, i krivicu su preuzeli inženjeri u padoku iako su pokušavali da izvuku maksimum od onoga što imaju”.

Sainz je imao dobru prvu sezonu u Formuli 1, ali je on potpuno ostao u senci njegovog timskog kolege Max Verstappena.

Ali Sainz, kaže da je imao mnogo loše sreće ove godine sa Toro Rossom, i  upoređujući ih kao vozače na prethodnoj trci misli da su bili na istom nivou.

“Bio sam srećan kada sam čuo da je i on rekao da misli da smo jednaki”, rekao je Sainz u Abu Dhabi-u. “Ja ne znam da li smo jednako dobri, ali mislim da ova sezona nije bila fer za poređenje”.

“To (što je Verssapen rekao) je istina:Svugde smo bili desetinku gore dole. Gledajuću telemetriju nikada nisam imao timskog kolegu koji je sličan meni”.

“Sa (Daniil) Kvyatom u GP3 seriji smo imali potpuno različite stilove, ali sa Maxom naše povratne informacije inženjerima su iste, sve je isto, što se nikada ranije nije desilo”.

Dakle Sainz misli da će 2016, kada se on i Verstappen ponovo budu nadmetali u Toro Rossu, to biti mnogo bolje poređenje.

“Max je veoma dobar vozač”, rekao je on, “ali mislim da sam takođe imao dobru godinu. Sledeće sezone imaćemo više iskustva, poznavaćemo staze, procese, Pirelli i strategiju na trkama”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti