Upitna budućnost staze u Austin-u

Upitna budućnost staze u Austin-u

Čeka se država

Bernie Ecclestone se nada da će se budućnost staze u Austin-u vratiti na pravi put.

Nedavno se pojavila informacija da je popularna trka na “Stazi Amerika” ugrožena. Od 2012. godine oni su prilimi popriličnu sumu novca od 25 miliona dolara po godini, međutim s obzirom na stanje lokalne ekonomije taj iznos će biti smanjen na 19 miliona dolara po godini.

Pisajući za lokalne novine “Američki Državnik”, poslovni F1 novinar Christian Sylt  je otkrio da organizatori nisu platili oko 33 miliona dolara naknade za trku u 2015. godini.

“Rekli smo da mogu da plate do kraja godine,” potvrdio je Ecclestone. “Oni dobijaju novac od države, a taj novac kasni, tako da je to razlog.”

Direktor staze Bobby Epstein je dramatično izjavio da je spor oko finansiranja znači da je Velika nagrada Amerike “upropaštena” , i nije isključio pravnu akciju.

On je još uvek pesimista.

“U redu je plaćanje nakon trke, ali ako nam ne daju dovoljno za naknadu, mi ne možemo ništa da uradimo,” rekao je Epstein.

Ecclestone, je međutim uveren u budućnost, iako je priznao da već gleda alternativnu stazu u Kaliforniji.

Osoba (u Teksasu) koja se bavila ovime više nije ovde. Guvernera više nema. Oni imaju nove ljude, ali treba da plate i ono što je dogovoremo”.

“Mislim da ćemo dobiti novac i vratiti se ponovo na pravi put”, dodao je Ecclestone.

Slika: Sahara Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti