Williams se neće žaliti na odluku FIA

Williams se neće žaliti na odluku FIA

Usled velikih troškova suđenja Williams je odustao od žalbe

Williams F1 tim je odlučio da se ne žali na odluku FIA-e o diskvalifikaciji njihovog vozača Felipea Masse, na Velikoj nagradi Brazila, zbog kršenja pravila.

Brazilcu su oduzeti poeni za osvojeno osmo mesto u poretku, zbog povećane temperature i pritiska u zadnjoj desnoj gumi koja je detektovana na startu Velike nagrade Brazila.

Ovo je nova procedura namenjena kao mera bezbednosti i zaustavljanju timova od vožnje na preterano niskim pritiscima. Massi je takođe otkrivena i povećana temperatura gume od 27 stepeni celzijusa od maksimalno dozvoljene od 110 stepeni.

Nakon odluke FIA-e,Williams je najavio da će se žaliti na osnovu očitavanja tri nezavisna senzora temperature koji su pokazali da je bolid Felipea Masse “bio u granicama koje je utvrdio Pirelli i propisa za ovaj događaj”.

Massina diskvalifikacija neće imati efekta na poziciju u šampionatu, gde je treće mesto obezbeđeno, pa je Williams tim, s obzirom na sudske troškove, odlučio da se ne žali na odluku.

“Nakon detaljnog razmatranja tim je zaključio da iako se ne slaže sa odlukom i ima dovoljno dokaza da istu uspešno ospori, i zbog činjenice da se rasprava ne očekuje pre kraja sezone, upuštanje u spor može uticati na vreme koje će biti utrošeno na pripremu za 2016. godinu” kaže se u saopštenju tima.

“S obzirom na finansijsku situaciju u timu, kao i činjenicu da je treće mesto u šampionatu kontruktora osvojeno odlučeno je da je ovaj trošak nepotreban”.

Slika:Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti