Alain Prost: Rosberg nije dovoljno agresivan

Alain Prost: Rosberg nije dovoljno agresivan

"Ono što je pokazao na kraju sezone je bilo izuzetno dobro"

U poslednjih nekoliko dana Mercedesova postava je bila predmet špekulacija sa šefom tima Toto Wolf-om koji je rekao da gorčina u sukobu između Rozberga i Hamiltona mora da prestane.

“Ja sam dobar prijatelj sa Toto Wolf-om i Niki Laudom”, rekao je legenada Formule 1 Alain Prost za Bild.

“Tačno je da su me pitali za savet prošle sezone, ali mislim da ovu tešku situaciju drže pod kontrolom. Iako nikako ne sme da izmakne kontroli”, naveo je Prost čiji odnos sa Ayrton-om Sennom je eksplodirao kasnih osamdesetih.

“Ali Mercedes je ogromna korporacija, i svi od direktora do mehaničara su strastveni ljubitelji moto sporta. Oni znaju šta rade”.

Iako je Rozberg izgubio drugu uzastopnu titulu sa timskim kolegom, Prost je ipak bio impresioniran sa onim šta je pokazao Nemac.

“Ono što je pokazao na kraju sezone je bilo izuzetno dobro”, rekao je četvorostruki svetski šampion.

Bild navodi i da je sa Prostom dogovoren povratak u Renault, i to na istaknuto mesto u timu.

“Ukoliko izgubite titulu to će vas zbuniti, pa je tako njegov povratak tako snažan i brz, impresivan”, dodao je Prost.

Jedna od mogućnosti je i da je Hamilton, posle osvojene titule, izgubio motivaciju u preostalim trkama.

Prost se slaže u toj konstataciji. “Problem Rozberga je u tome što sa Lewisom nema kalkulacija. On je pravi trkač i instiktivno zna kada treba ili ne treba da bude agresivan. On takođe zna sve igre u kokpitu i van njega. Rečeno je da Nico nije na Lewisom nivou, ali ja to ne gledam na taj način. Za mene on jednostavno nije bio dovoljno agresivan. Ja mislim da je trka SPA 2014 godine njega mnogo promenila kada su se sudarili, i on više nije agresivan kao što bi trebao da bude”.

Svetlija stana, međutim, može biti da je Ferrari izgleda rešio da se pridruži trci za naslov 2016. godine što bi moglo značiti da će se Rosbergova agresivnos povećati.

“U zavisnosti od toga koliki pritisak Ferrari može napraviti na Mercedes, čak i duel Nico i Lewis bi se mogao promeniti. Mislim da bi to bilo lakše za Nico-a”, rekao je Prost.

“Godinama je bio fokusiran na borbu sa Lewisom, ali sada bi mogao da bude još neko drugi”, dodao je još, verovatno misleći na Sebastiana Vettela.

Dakle, Prost misli da Rozberg ne griši što se drži Mercedesa, čak iako neki drugi predlažu da on možda misli da ode odatle.

“U ovom momentu ne. Barem ne u trenutnoj situaciji. Ako bi se jaz proširio, onda bi trebalo razmisliti o tome”, reka je Francuz.

Na kraju, Prost je rekao da misli da Formula 1 mora da učini više da privuče mlađe navijače, tvrdeći da sport ne čini dovoljno da ih mlađi prihvate.

“Moja ćerka ima 19 godina i u Abu Dhabi je bila njena prva Formula 1 trka,”, rekao je. “Da li mogu da je zamislim da gleda trku dva sata? Naravno da ne. Ona ima svoj mobilni telefon, kompjuter… . Sa druge strane ovo nije bila dobra godina za Formulu 1, jer je toliko mnogo razgovarano van staze i mnogo toga navijači nisu mogli da shvate. Takođe je tu i dominacija Mercedesa. Ali postojao je veliki duel između Lewisa i Nico-a i drama sa Hondom i njenim motorima. Ali šou može biti bolji. Postoji nekoliko stvari koje bih menjao”, rekao je Prost.

Slika: Flickr/ph-stop

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti