Alonso: Napori da se smanje troškovi loš potez

Alonso: Napori da se smanje troškovi loš potez

"Ukoliko manji timovi ne mogu da priušte test, to je prirodno, to je sport"

Fernando Alonso je rekao da njegov ostanak u Formuli 1 i trenutni ugovor koji ima zavisi od forme McLaren Honde i pravca u kome će ići sport.

Španac, verovatno najbolji i najbolje plaćen vozač na stazi, preživeo je noćnu moru u prethodnoj sezoni nakon prelaska iz Ferraria.

Ali Alonso se nada da će naredne godine McLaren biti brži i do dve sekunde po krugu.

“Mislim da je to moguće”, rekao je njegov timski kolega i bivši šampion formule 1 Jenson Button za BBC-ev serijal Top Gear.

“Postoje određene stvari koje donose ogromnu količinu vremena po krugu i koje su već spremne za sledeću sezonu, stvari koje jednostavno ne možete dodati tokom sezone. Izgleda veoma pozitivno”, dodao je.

Button je doveo u pitanje svoj ostanak u Formuli 1 tokom 2015. godine a čini se i da je Alonso razmišljao o svom ostanku u ovom sportu.

“Morate biti veoma otvoreni za bilo kakve mogućnosti”, rekao je Alonso čiji trenutni ugovor traje jos pune dve godine.

“Trenutno ne razmišljam unapred, hajde da vidimo šta će se desiti u narednih 18 meseci, da li će ciljevi biti ostvareni i koji će mi motivi biti za ostanak u Formuli 1”.

On je priznao da je jedna od njegovih zabrinutosti pravac u kom ide sport i on očekuje konačne odluke Formule 1 o radikalnoj promeni pravila za 2017. godinu.

“Veće motore, više snage i možda više aerodinamike”, rekao je Alonso kada je upitan šta želi. “Više slobode timovima za razvoj i više testiranja. Kao što je Formula 1 bila pre deset godina, koja je ponekad smatrana skupom, u šta sumnjam, jer tehnologija današnjih simulatora npr. povećava troškove”.

Alonso misli da su pravila dovedena u kontraverzno stanje zbog napora da se smanje troškovi manjim timovima, što je po njegovom mišljenju loš potez.

“Ukoliko manji timovi ne mogu da priušte test, to je prirodno, to je sport. Real Madrid može da kupi neke igrače a drugi ne mogu. Ali njima ne može biti žao zbog toga. U Formuli 1 postoji stalna potreba za zaštitom manjih timova ali ukoliko oni ne mogu da testiraju oni ne mogu da testiraju”, dodao je Alonso.

Slika: McLaren Honda

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti