Antonio Felix da Costa napustio Red Bull

Antonio Felix da Costa napustio Red Bull

Fokus se prebacuje 100% na DTM i Formula E!

Antonio Felix da Costa više nije član Red Bull Formula 1 tima i fokus je prebacio na svoje obaveze u DTM-u i Formula E šampionatu.

Portugalski vozač pridružio se Red Bull junior programu na pola sezone 2012 posle pobede na trkama u Formuli Renault 2.0, Formuli 3 i GP3 šampionatu.

Završio je kao četvrtoplasirani u Formula Renault 3.5 šampionatu, treći u GP3 šampionatu gde je osvojio i Grand Prix Macau. U 2013. godini je napredovao i došao do trećeg mesta u šampionatu Formula Renault 3.5.

Testirao je Formula 1 bolid u 2012. godini što ga je dovelo do mesta test vozača Red Bulla u 2013 godini, kao i ulogu rezervnog vozača u nekoliko trka. Ovo je bio i slučaj 2014. godine kada je menjao Sebastiana Buemia kada se trkao za FIA World Endurance šampionat.

Kao i testiranje za tim, Felix da Costa je takođe završio rad na simulatoru i demonstriranju trčanja. On se trenutno trka u DTM-u sa BMW i Formuli E sa Agurijem.

“Nemoj da plačeš zato što je gotovo, smej se jer se dogodilo”, rekao je u svom postu na socijalnim mrežama. “Posle četiri divne godine želim da kažem veliko hvala svim ljudima u Infiniti Red Bull Racingu”.

“Sada je vreme da se krene dalje i sledeće godine želim da se fokusiram 100% na DTM i Formula E!”.

Slika: Infiniti Red Bull  Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti