Bernie Ecclestone ne veruje u povratak Nemačke 2017. godine

Bernie Ecclestone ne veruje u povratak Nemačke 2017. godine

"Mislim da možemo sa sigurnošću reći da tada neće biti trke"

Bernie Ecclestone nije uveren u budućnost Velike nagrade Nemačke.

Pre samo jedne decenije zemlja je bila pod uticajem groznice za Michael Schumacherom, koja je unela revoluciju u popularnosti Formule 1 u Nemačkoj.

Iako imaju Sebastiana Vettela u Ferrari-u i Nico Rosberga u Mercedesu, gledaoci iz Nemačke nisu previše zainteresovani za svoje sunarodnike u Formuli 1. Ovo je čak dovelo do toga da je prošlogodišnja trka otkazana.

“To je misterija za mene”, rekao je Bernie Ecclestone za Die Welt. “Ne znam šta nije u redu ali očigledno da je Nemačka izgubila užitak za Formulom 1”.

Trenutno, Hockenhaim je potvrđen da će se vratiti u kalendar 2016. godine. Ali kako je ugovor takav da se svake godine međusobno smenjuju Hochenheim i Nurburgring , može se lako desiti da ćemo sledeće ponovo ostati bez trke u Nemačkoj.

Ecclestone za situaciju krivi Nurburgring. “Kada su bili na prodaju ja sam pristao da ih kupim”, rekao je za nemački web site Motosport-Magazin.com

“Kasnije su se vratili i rekli da imaju ponudu koja je bila jedan ili dva miliona viša”.

Na kaju krajeva, veća ponuda je Nurburgring dovela do problema. Ecclestone je još dodao: “Glupa stvar je da su zarad dva miliona izgubili nekog ko je mogao da osigura trke sledećih sto godina.  To je razočaravajuće i iritirajuće ali smo zato izgubili Nurburgring”, rekao je Ecclestone.

Takođe je još i dodao da on ne vidi da će se situacija promeniti za Veliku nagradu Nemačke 2017. godine.

“Mislim da možemo sa sigurnošću reći da tada neće biti trke”, rekao je Ecclestone. “Sledeće godine će sve biti u redu, jer imamo ugovor, koji nije baš dobar ali ga imamo”.

Slika: Infiniti Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti