Briatore otklonio sumnju

Briatore otklonio sumnju

"Fernando ne može biti srećan na način na koji je protekla sezona...

Flavio Briatore je odbacio nagađanja da Fernando Alonso razmatra senzacionalan povratak na čelo Renault-ovog novog pokušaja u Formuli 1.

Lotus je već objavio vozačku postavu za 2016. godinu, i već su potpisani ugovori sa Pastorom Maldonadom i Jolyon Palmer-om koji su imali veliku finansijku pozadinu.

Ali je ekipu kasnije kupio Renault.

Tim Lotus, koji je bio u ozbiljnim finansijskim problemima, je svog izvršnog direktora Matthew Cartera u ponedeljak poslao u londonski sud gde je sada Renaultov novi tim rizikovao blokadu zbog neplaćenog poreza.

Novina Morning Star u svom izveštaju sa sudjenja je prenela da je dogovoreno odlaganje na dve nedelje što će Lotusu biti dovoljno da se konsoliduje i plati dugove poveriocima. Jedan deo duga će biti isplaćen odmah nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora 16-og decembra, a drugi  do 31-og decembra.

U izveštaju se još navodi da iza svega stoji podrška Renault Sporta i da je u intersu svih strana da se da rok od dve nedelje i problem reši na obostranu korist.

To znači da će Renault isplatiti dugovanja tima Lotus, što može značiti da im finasijska podrška koju imaju od vozača i neći biti preko potrebna. I ne samo to, Renault će možda želeti i druge vozače.

“Sačekaćemo nekoliko nedelja”, rekao je Ghosn nekoliko dana po objavljivanju o preuzimanju Lotusa.

“Mislim na sastanak koji ćemo imati u januaru 2016. godine, gde ćemo razgovarati o organizaciji, ciljevima, strategiji a takođe ćemo razgovarati i o vozačima i partnerima”, dodao je on.

Govoreći ispred suda u ponedeljak Carter misli da će ugovori sa vozačima biti odobreni.

Dakle, zbog nedavnih izveštaja da se Španac zbog loše forme McLaren Honde može vratiti u Renault, pojavile su se glasine da on razmatra pitanje povratka u tim sa kojim je osvojio šampionsko prventvo pre deset godina.

Ali Briatore, koji je i sada Alonsov menadžer je rekao:”U ovom trenutku isključujem takvu mogućnost”.

“Mi imamo ugovor sa Hondom”, rekao je za italijanski La Gazzetta dello Sport.

“Fernando ne može biti srećan na način na koji je protekla sezona ali sa druge strane srećni mogu biti samo Hamilton i Rosberg. Gledajući nadolazeću sezonu mislim da Renault-u neće biti nimalo lako”.

Briatore je izrazio sumnju u tvrdnju predsednika Renaulta Ghosn-a da će im za povratak u vrh Formule 1 biti potrebno tri godine. “Ovoj umirućoj Formuli 1 će Renault trebati mnogo ranije”.

“Istina je da sve mora biti obnovljeno, uključujući i tehničku strukturu u Enstonu. To neće biti lako”.

Najveći problem je Mercedesova prednost na polju motora.

“Renault je bio veliki zagovornik ove nove Formule 1 i oni su podcenili uticaj. Problem je u tome što Mercedes ima veliku prednost i bojim se da će sledeće prvenstvo pratiti isti obrazac kao i ovaj koji se upravo završio”, rekao je Italijan.

Slika:Flickr/Make it Kenya

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti