Esteban Gutierrez bi mesto vozača u Ferrari-u

Esteban Gutierrez bi mesto vozača u Ferrari-u

Napuštanje Saubera i odlazak u Ferrari na mesto trećeg vozača bio ogroman rizik

Esteban Gutierrez je priznao da bi voleo da mu novo mesto u Haas timu za 2016. godinu poveća šanse za Ferrari u budućnosti.

Krajem 2014. godine Meksikanac je napustio trkačko mesto u Sauberu i preselio se u tim iz Maranela na mesto rezervnog vozača. Gutierrez sada kaže da je taj njegov potez jednim delom bio povezan sa novim angažmanom u timu Haas, koji će se sledeće godine po prvi put pojaviti na Formula 1 gridu.

“Da, sa te strane je bilo veoma teško i morao sam da budem strpljiv, znajući da je to dobar razlog sa pogledom u budućnost”, rekao je za španski sportski dnevni list Marca.

“To je bilo veoma dobro iskustvo, biti deo porodice Ferrari, u timu koji je toliko bitan za Formulu 1, sa dugom istorijom i velikom odgovornošću na mestu rezervnog vozača”, dodao je Gutierrez.

“Bila je to drugačija godina. Voleo bih da sam se trkao, ali sam znao da je to samo jedna godina i pokušao sam da učim što sam više mogao”.

Opisao je da je napuštanje Saubera i odlazak u Ferrari na mesto trećeg vozača bio ogroman rizik, ali on sada gleda na drugi deo njegovog “kockanja”, povrtak u Ferrari na mesto trkačkog vozača.

“To je bila ogromna kocka koju sam odlučio da uradim na kraju 2014 godine i napustim Sauber bez ikakvih daljih garancija”, rekao je Gutierrez.

“Odlučio sam da odem u Ferrari i učinim mnogo napora i rada i to sam u prvom koraku i uradio. Ali to je samo prvi korak. Moja vizija u budućnosti je da dostignem vrh. Da, to je ono što želim da postignem”,priznao je na kraju Gutierrez.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti