Ferrari bi mogao razmotriti napuštanje Formule 1

Ferrari bi mogao razmotriti napuštanje Formule 1

"Problem ovog sporta je da donosioci propisa ne mogu nametati uslove za ekonomsko upravljanje timom"

Predsednik Ferrari -a Sergio Marchionne napao je planove Bernie Ecclestona i Jean Todta o uvođenju nezavisnog agregata u Formulu 1.

“Ukoliko napravimo Formulu 1 kao NASCAR, mi ćemo izgubiti prednost u iskustvu na stazi, što može imati uticaj na produktivnost”, rekao je Marchionne za motosport.com

“Razumem veoma dobro poteškoće sa kojima se suočavaju mali timovi, ali ovo je nešto što FOM mora da reši, i nije nešto o čemu Ferrari treba da razmišlja”.

U pogledu FIA-ine odluke da Ecclestoneu i Todt-u daju zadatak za smanjenje cene motora, Marchiconne je rekao da su Renault i Mercedes takođe protiv tog poteza.

“To je izbor koji mi očigledno ne delimo, jer verujemo da promena propisa treba da bude urađena na koordinisan način”, dodao je šef Ferraria.”Ovo je viđenje koje takođe dele i Mercedes i Renault. Mi smo ovde potrošili stotine milona evra, tako da govorimo o odlukama  koje ne treba donositi olako”.

“Problem je u tome što u pokušaju da napravimo pogonsku jedinicu koja je finansijki pristupačnija za manje timove, zapravo uzimamo od onih prozvođača koji su u mogućnosti da tako nešto razvijiu”.

Marchionne je dodao da timu iz Maranela nije ostavljen izbor pa su blokirali FIA-in plan za ograničenje cene motora.

“Problem ovog sporta je da donosioci propisa ne mogu nametati uslove za ekonomsko upravljanje timom”, dodao je. “Kada smo rekli da moramo napraviti motor za dve funte, sa ekonomske tačke gledišta ovaj argument ne stoji jer će promeniti dinamičnost posla kojim upravljamo. Ekonoske uslove po kojima Ferrari svojim kupcima pruža motore ne može postavljati F1 komisija”.

Slika:Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti