Ferrari iskoristio pravo na veto

Ferrari iskoristio pravo na veto

Ecclestone: "Ferrari opet igra igru u kojoj želi sve da pokvari"

Ferrari je osporio novi mandat Bernia Ecclestone-a i Jeana Todt-a koji su dobili od FIA-e za rešavanje problema u Formuli 1.

Krajem oktobra, upravljačko telo Formule 1 je najavilo da želi da postavi granice u ceni motora i menjača. Ferrari je tada iskoristio svoje istorijsko “pravo na veto“. “U interesu prvenstva FIA je odlučila da pravno ne ospori (Ferari-jevu) upotrebu prava na veto”, stajalo je u saopštenju.

Zatim je na poslednjem sastanku Svetskog Moto Sport Saveta “jednoglasno” dat mandat Ecclesone-u i predsedniku FIA Jean Todt-u da se pozabave “nizom hitnih pitanja u Formuli 1”.

Ecclestone tvrdi da aktuelni procesi upravljanja u Formuli 1 uništavaju sport i novi mandat opravdava rešavanjem “upravljanja, motora i smanjenja troškova”.

Ali Ferrari opet igra igru u kojoj želi sve da pokvari, izjavio je Ecclestone za BBC prošle nedelje. Britanac kaže da je dobio pismo od tima iz Maranela u kome se kaže da njegov “mandat” nije pravosnažan.

Ali Ecclestone tvrdi da će “ignorisati ono što je Ferrari rekao ili reći: Imate izbor možete otići ili ići na sud pa ćemo videti mišljenje sudije. Ukoliko budemo otišli na sud mislim da ćemo lako pobediti”, tvrdi on.

Ferrari ne poriče da je osporio mandat. Portparol tima je naveo da je “namera da se jednostavno uvere u principe upravljanja”, koja postoje u F1 “i da će se isti adekvatno poštovati”.

Slika: Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti