Franz Tost: Sainz ne treba da brine

Franz Tost: Sainz ne treba da brine

Po performansama vozači su bili izjednačeni

Šef tima Franz Tost kaže da Carlosu Sainzu ne treba suditi na osnovu broja poena koje je osvojio u svojoj debitanskoj sezoni u Formuli 1.

Svakako, svi se slažu da je imao odličnu sezonu 2015, međutim sa druge strane kada se pogleda broj osvojenih poena u odnosu na svog timskog kolegu Max-a Verstappena ta konstatacija ne izgleda baš lepo.

Max Verstappen je osvojio 50 bodova dok je njegov timski kolega Carlos Sainz osvojio 18 i takođe na kraju sezone opravdano dobio mnoštvo nagrada ove godine.

Kada je upitan za broj osvojenih poena svojih vozača Franz Tost je rekao: “Objašnjenje je jednostavno. Carlos nije imao sreće sa bolidom, što ga je čak sedam puta udaljilo iz trke”, rekao je za španske novine El Pais.

Sainz, koji će kao i Verstappen ostati u timu i 2016. godine, rekao je da mu je podrška od Tost-a važna.

“Vrlo sam opušten po tom pitanju, jer tim zna da sam brz. Svaki put kad se nešto desilo sa autom, na prvom mestu su oni bili ljuti i podržavali me”.

Tost je još i dodao : “U većini slučajeva problem je bio autu ne u Carlosu. On je sve dobro uradio i ne treba da brine. On je uvek demonstrirao svoju brzinu, kako subotom tako i nedeljom, a on i Max su na kvalifikacija bilo mnogo bliži”.

Tehnički direktor tima James Key je potvrdio: “Max jeste uzeo naslovne strane zbog svojih godina, ali u svemu drugom oni su jednaki”.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti