Ghosn:Budućnost vozača pod znakom pitanja

Ghosn:Budućnost vozača pod znakom pitanja

U januaru planiran sastanak tima gde će sve biti rešeno

Direktor Renaulta Carlos Ghosn je izrazio sumnju u ugovore koje je Lotus sklopio sa svojim vozačima Pastorom Maldonadom i novajlijom Jolyon Palmerom.

Posle nekoliko meseci odlaganja, francuski proivođač je napokon krajem prošle nedelje objavio preuzimanje tima iz Enstona.

“Bilo je potrebno nekoliko meseci razmišljanja, diskusija i pregovora sa partnerima i zainteresovanim stranama Formule 1”, rekao je Ghosn za francuski dnevni list Le Figaro.

Tokom tog odlaganja, Lotus je umalo došao do finasijskog kolapsa i ugovori za 2016. godinu su imali veliku potporu vozača tima, Pastora Maldonada i Jolyon Palmera.

Ali kada je upitan od strane novinara lista Le Figaro da li će biti Francuza za volanom u novom timu sledeće godine, Ghosn je odgovorio “Sačekaćemo nekoliko nedelja”.

“Mislim na sastanak koji ćemo imati u januaru 2016. godine, gde ćemo razgovarati o organizaciji, ciljevima, strategiji a takođe ćemo razgovarati i o vozačima i partnerima”, dodao je on.

On je takođe upozorio da povratak Renaulta na podijum i vrh može potrajati neko vreme.

“Imajući u vidu veliku motivaciju naših zaposlenih u Enstonu i Viry-u, trebaće nam tri godine da postanemo konkurentni”, rekao je Ghosn.

“Takođe ćemo nastaviti da snabdevamo motorima i druge timove, ali će to biti u interesu našeg tima”, dodao je on, misleći na Red Bull koji će od sledeće sezone koristiti re-brandirane Renault motore pod imenom Tag Heuer.

Slika: Flickr/Gobierno Aguascalientes

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti