Haas F1 će biti spreman za prvi test

Haas F1 će biti spreman za prvi test

"Mi bismo voleli da budemo u poenima ali ako stignemo do Q2 i to će biti u redu"

Haas F1 tim je na dobrom putu da stigne na prvi pred-sezonski test u februaru izjavio je Guinther Steiner.

U intervjuu za Sky Sports Steiner je dodao da će automobil na kome trenutno radi Dallara u Italiji i koji će biti pogonjen Ferrarijevim motorom, biti spreman do nedelje 21-og februara dan pre početka testiranja u Barseloni na stazi Catalunya.

“Do testa je ostalo još samo deset nedelja što nije mnogo, ali sve ide po planu”, rekao je Steiner u bazi Banbury u Engleskoj, bivšem sedištu tima Marussia. “Poprilično smo zadovolji i stvari su počele da se slažu”.

“Naša oprema je skoro sva stigla ovde. Nedavno smo uradili proveru garaže, tako da kada budemo krenuli u Barcelonu sve će biti u redu. Očigledno je da ćemo automobil poslednji uneti ali planiranje proizvodnje ide dobro. Sve je dizajnirano i završeno. Kreš testove ćemo uraditi početkom januara, proizvodnju auta sredinom a nakon toga krećemo u sklapanje koje ćemo završiti do 22-og februara i testa u Barceloni”.

Upitan da li je siguran da će biti u stanju da se pojave na stazi na prvom testu u Barceloni, Steiner je odgovorio:”Uvek postoji nepoznanica, ali ja sam veoma uveren. Bićemo tamo. U nedelju dan pre testa ćemo pokazati auto”.

Na pitanje o bojama koje će nositi u svojoj prvoj sezoni i na špekulacije da će biti žuta rekao je:”Ja bih bio srećan da znam. Gospodin Haas još nije odlučio, to će biti lična odluka i daćemo mu vremena do poslednjeg trenutka…niko mi ne veruje ali ja stvarno ne znam”.

Za trku kojom se otvara sledeća sezona u Australiji Steiner je istakao da je cilj da imaju vikend bez problema i da napreduju do Q2.

“Teško je reći. Mi bismo voleli da budemo u poenima ali ako stignemo do Q2 i to će biti u redu. Takođe ćemo pokazati koliko smo dobri i na čemu smo radili poslednje dve godine”, zaključio je Steiner.

Slika: Twitter/HassF1team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti