Helmut Marko : Toro Rosso može pobediti Red Bull

Helmut Marko : Toro Rosso može pobediti Red Bull

"Ukoliko Renault ne poveća snagu Toro Rosso će biti brži"

Dr Helmut Marko je priznao da bi Red Bull mogao biti prestignut od svog drugog tima, Toro Rosso-a, u sezoni 2016.

Nedavno je Carlos Sainz izjavio da misli da je moguće da prebacivanje Toro Rosso-a na specifikaciju 2015 Ferrarijevog motora, može da znači da tim iz Faenze prestigne, po pitanju motora, svoj matični tim Red Bull.

“U teoriji” rekao je mladi španac, “sledeće sezone trebalo bi mogli da budemo ispred Red Bull-a. Ferrarijev motor ima 50 do 60 konjskih snaga više”.

Zapravo, razlika u konjskim snagama između Ferrari-a i Renaulta, čije će motore Red Bull koristiti rebrendirane u Tag Heuer, je i veća od toga prema Helmutu Marku.

Ferrari-ev motor, koji će Toro Rosso koristiti sledeće godine, imao je oko 80 konjskih snaga više od Renaulta u 2015. godini, izjavio je Marko za austrijski Servus TV.

“Ukoliko Renault ne poveća snagu Toro Rosso će biti brži”, potvrdio je Marko.

Međutim, iz Red Bull-a su poručili da je sledeća sezona za njih prelazna i očekuju promenu pravila za 2017 i 2018. godinu.

“Izazov nam je da napravimo dobar auto za 2016 .godinu, a ujedno radeći i na razvoju auta za 2017. godinu kada će se desiti velika promena pravila. To će praktično biti kompletno novi auto u 2017. godini”, dodaje on.

Slika: Infiniti Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti