Helmut Marko:Otkriće Verstappena i Sainza svetla tačka Red Bull-a

Helmut Marko:Otkriće Verstappena i Sainza svetla tačka Red Bull-a

Vozači Toro Rossa prevazišli očekivanja

Svetla tačka u teškoj sezoni za Red Bull je bilo otkriće novajlije iz Toro Rossa Max Verstappena.

To je tvrdnja Dr Helmut Marko-a koji je rekao da je kombinacija koji imaju u Toro Rossu, Verstappena i Sainza, definitivno najbolja koju su ikada imali.

“Obojica su prevazišli sva očekivanja”, rekao je za austrijsko izdanje Auto Motor und Sport-a. “Obojica su veoma brzi. Možda je Verstappen malo agresivniji ali Sainz je imao mnogo loše sreće sa bolidom”.

Ono što je dobro za Red Bull može biti i problem.

Sa Daniel Ricciardom, Daniil Kvyat, Verstappenom i Sainzom koji dobro rade svoj posao, ovaj tim ima problem da napravi mesta za sledeću generaciju vozača koji dolaze.

“Mi ćemo na to gledati kada budemo morali. Do tada ima još mnogo vremena”, rekao je savetnik Red Bulla.

Jedno od rešenja bi moglo da bude da Verstappen bude “ukraden” od suparničkih timova kao što su Red Bull i Ferrari, koji su očigledno zainteresovani za Holanđanina.

“Ne. Mi uvek pravimo višegodišnje ugovore”, insistira Marko. “Ono što je čudno je činjenica da su ljudi koji su rekli da je opasno i neodgovorno da zapošljavamo sedamnaestogodišnjaka sada ga odjednom podržavaju”.

Uopšteno govoreći, Marko je priznao da je sezona 2015 bila veoma teška za seniorski tim Red Bulla i da je vlasnik Dietrich Mateschitz skoro hteo da napusti šampionat.

“Trošimo mnogo novca na Formulu 1”. rekao je Marko. “Mi imamo dva tima i trke na kojima promovišemo mlade talente. Gazda (Mateschitz) je uvideo da je intersovanje gledalaca dramatično opalo a takođe smo imali i situaciju sa motorima”.

“Da nije bilo nade pa će biti promena za boljim motorima i šasijama, onda bi sigurno otišli”, dodao je on.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti