Honda na dobrom putu za sledeću sezonu

Honda na dobrom putu za sledeću sezonu

Šef Ferraria Maurizio Arrivabene misli da će McLaren Honda tim sledeće godine napraviti jasan iskorak u formi. Staro partnertsvo između McLarena i Honde je obnovljeno ove godine i bilo je prava noćna mora, pa su prvenstvo završili kao deveto plasirani tim samo ispred Manora. Ron Dennis kaže da će zima u fabrici u Wokingu biti

Šef Ferraria Maurizio Arrivabene misli da će McLaren Honda tim sledeće godine napraviti jasan iskorak u formi.

Staro partnertsvo između McLarena i Honde je obnovljeno ove godine i bilo je prava noćna mora, pa su prvenstvo završili kao deveto plasirani tim samo ispred Manora.

Ron Dennis kaže da će zima u fabrici u Wokingu biti veoma naporna ove godine.

Za oficijalni Formula 1 sajt je rekao:”Ukoliko posetite McLaren Tehnology Centar ove zime subotom ili nedeljom, nećete naći mnogo slobodnih mesta na parkingu”.

Ali Dennis je rekao da nije previše iznenađen Hondinom borbom na povratku u Formulu 1 ove godine nakon sedam godina odsustva, jer “to je ono kako Formula 1 izgleda”.

McLaren, međutim, će nastaviti svoj put sa Japanskim proizvođačem u 2016. godini. Sa druge strane u pregovorima sa Red Bullom, prema izjavi njihovog zvaničnika Dr Helmuta Marka, Honda je ponudila svoje motore za iznos od 35 miliona evra.

Dennis je stavio veto na dogovor, i novinar Formule 1 Alan Henry je rekao da je čuo da je tim McLaren Honda na dobrom putu za 2016. godinu.”Čuo sam pozitivne zvukove iz Wokinga”, napisao je za McLarenov blog “ali možda najviše govori dokaz koliko je Red Bull želeo da ima Hondinu ponudu u svojim rukama”.

“Rečeno mi je da je šef tima Christian Horner bio impresioniran onim što je video o kontinuiranom razvoju i da je to put koji treba slediti”. Henry je takođe rekao da je kroz dugu istoriju Honda uvek “imala vremena da dođe do brzine”.

Pitanje je samo koliko će koliko će novom McLaren Honda partnertstvu trebati vremena.

“Neće biti nikakvih iznenađenja za sledeću godinu”, rekao je šef Ferraria Maurizio Arrivabene “jer se pravila neće menjati. Ali sigurno ćemo videti mnogo konkurentniji McLaren jer Honda nije za potcenjivanje”.

“Mislim da će definitivno sledeće prvenstvo biti mnogo zanimljivije od ovog koje se upravo završilo”. Drugi pozitivan znak je da je, usred priče o potencijalnim promenama pravila, Honda očigledno stala u odbranu trenutnih propisa.

“Obično Honda je veoma tiha na sastancima”, otkrio je Arrivabene, “ali na poslednjem su bili jasni da su se vratili u Formulu 1 da rade na hibridu. Tako da ukoliko bude bilo kakvih promena u propisima koji će biti u suprotnosti sa onim što imamo sada, možemo očekivati da će Honda će biti protiv”, dodao je on.

Slika:McLaren Honda

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti