Horner: Formuli 1 treba nezavisni motor

Horner: Formuli 1 treba nezavisni motor

"To je ono što će doneti ravnotežu celom sistemu"

Planovi Bernie Ecclestona i Jean Todta o uvođenju jeftnijih motora u Formulu 1 su stavljeni na “čekanje” da bi proizvođači dobili na vremenu i smislili alternative.

Red Bull se ponova vraća na prvobitni plan pa je tako Christian Horner za Motosport.com rekao da motori moraju biti pojednostavljeni kako bi bili konkurentniji.

“Treba nam konkurentniji nezavisni motor”, rekao je Horner. “To je ono što će doneti ravnotežu celom sistemu. Imamo situaciju u sportu, zaboravite Red Bull na momenat, jer kao što je dupli difuzor bila borba između FOTA (udruženje timova) i FOM (Formula One Management), motor je veoma moćno sredstvo za onog koji kontroliše Formulu 1″.

“Da li je promoter ili FIA? Ili su to proizvođači? Mi smo se našli, nažalost, tu negde između te igre. To je razlog zašto motori moraju da budu pojednostavljeni i treba da postoji mnogo manja razlika između naboljih i najgorih motora.”

Proizvođači će se sastati  15. januara gde će probati FIA-i da predstave plan o smanjenju troškova Formula 1 motora. Horner je nestrpljiv da vidi šta će proizvođači ponuduti jer će to imati velikog uticaja na budućnost njegovog tima.

“Proizvođači su sada pod pritiskom da se vrate 15. januara sa pristupačnim i raspoloživim motorom”, rekao je on. “Ukoliko se to ne dogodi očekujem da će se nezavisni motori vratiti u igru. Dakle čekamo sa interesovanjem da vidimo šta će se desiti 15. januara.”

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti