Jerome Stoll: Neće biti povećanja budžeta

Jerome Stoll: Neće biti povećanja budžeta

"Ono što smo trošili kao dobavljači motora mora ostati gornja granica"

Predsednik Renault Sport-a, Jerome Stoll, je odbacio izveštaje  da će francuski proizvođač povećati svoj godišnji budžet u Formuli 1.

Izveštaji su sugerisali da će se posle ovogodišnjeg snabdevanja motorima samo dva tima, Red Bull-a i Toro Rosso-a, budžet Renaulta povećati na budžet sličan Mercedes-ovom od sledeće sezone.

“Nikako. Nećemo potrošiti više novca”, naveo je Stoll. “Ono što smo trošili kao dobavljači motora mora ostati gornja granica”.

Na pitanje kako je moguće da Renault može da razvija motore i da vodi sopstveni tim sa istim budžetom kao i prošle godine, objasnio je.

“Kao dobavljač motora ne dobijate ništa. Nema sponzora, prava od FOM-a, niti partnerstava. Sada kada imamo svoj tim imamo pristup svemu tome. I mi ćemo to iskoristiti”, rekao je Stoll.

Ono što je u nedavnoj objavi o preuzimanju Lotus tima nedostajalo je potvrda ko će voditi novi Renault tim. Pojavile su se glasine da su Frederic Vasseur i Alain Prost umešani u novi angažman, međustim Stroll je kratko na to rekao:”Predsednik Carlos Ghosn će u januaru otkriti sve”.

Slika: Flickr/David Rubia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti