Raikkonen: Postava Ferrari-a olakšanje za tim

Raikkonen: Postava Ferrari-a olakšanje za tim

"...naš setup je veoma sličan, što timu olakšava posao i razvoj"

Smirenost koju donosi nova vozačka postava za tim Ferrari je olakšanje, kaže Kimi Raikkonen.

Prošle godine, previranja u legandarnom timu iz Maranela verovatno su pogoršala stanje u garaži, gde su Finac Raikkonen i bivši vozač tima Fernando Alonso razmenili svega par reči.

Ali u ovoj godini, u postavi koja će ostati na snazi i u 2016. godini, Raikkonen je u timu sa Sebastianom Vettelom, koji je ne samo četvorostruku prvak već i redak prijatelj u Formula 1 padoku.

“Naravno da je bolje za vozače koji su u dobrim odnosima i u stanju su da zajedno razgovaraju o stvarima”, rekao je Raikkonen u Helsinkiju na medijskom dešavanju u organizaciji MTV-a.

“Za ekipu to je poprilično veliko olakšanje, kao i prednost da ne postoji tajna ili politika”, rekao je Raikkonen.

Što se tiče rada sa Vettelom, Raikkonen je rekao: “Oboje smo želeli poprilično isti bolid, naš setup je veoma sličan, što timu olakšava posao i razvoj”.

Ferrari, sa druge strane, otvoreno razmišlja o završetku saradnje ova dva vozača, sa Bottasom koji je bio očigledni kandidat za zamenu Raikkonenu.

Ali Ecclestone tako ne misli i smatra da je Ferrari bio u pravu kada je potpisao novi ugovor sa Fincem. “Da li ste sigurni da postoji neko ko bi uradio bolji posao za Ferrari od Kimi Raikkonen-a? Nisam siguran.”

Raikkonen je odbacio ideju da se on sada bori da bude potpuno konkurentan u Formuli 1.

“Sledeća godina će biti ponovna prilika da se krene on nule”, rekao je on priznajući da protekla sezona nije baš protekla onako kako je hteo.

“Međutim, u odnosu na prošlu godinu brzina je u redu. Ukoliko nemate zamah, to je više zabrinjavajuće, čak iako naravno uvek postoji dosta prostora za poboljšanje”.

Slika: Pirelli

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti