Lauda:Nema saveza između Mercedesa i Ferraria

Lauda:Nema saveza između Mercedesa i Ferraria

"Ferrari je rival Mercedesu i onaj koga uvek moramo pobediti"

Niki Lauda je demantovao tvrdnju Berni Ecclestona o navodnom savezu Formula 1 timova Mercedesa i Ferrari-a.

Usled inteziviranja političkog rata između vodećih ljudi Formula 1 sporta sa jedne strane i timova sa druge strane, Bernie Ecclestone je rekao za Auto Motor und Sport da je nastupio “sporazum između Mercedesa i Ferrari-a”.

“Mercedes je čak tehnički malo i pomogao Ferrari-u zbog čega su ih oni sustigli i sada su srećni. To znači da zajedno veslaju u istom čamcu”, rekao je on.

Ali Niki Lauda odbacuje ovakve tvrdnje prvog čoveka Formule 1 .

“Moramo da razjasnimo jednu stvar”, rekao je za La Gazzetta dello Sport. “Ferrari je rival Mercedesu i onaj koga uvek moramo pobediti. Mi ne govorimo o savezu. U pogledu politike i glavnim pitanjima postoje slični interesi sa kojima se slažu i Renault i Honda”.

Što se tiče rivaliteta ova dva tima u padoku je poznata činjenica da je bivši inženjer Lewisa Hamiltona Jock Clear  prešao u tim iz Maranela i da nije jedini.

Lauda smanjuje značaj ovog prelaska. “Clear je bio odgovoran za bolid Lewisa Hamiltona, ali on nije na tom mestu već dvanaest meseci. U Formuli 1 je to mnogo vremena”.

Što se tiče ostalih napuštanja njegovog tima, Lauda je dodao: “To nije tako strašno kao što se predstavlja. Ferrari je potpisao sa trojicom to je tačno i takve stvari se dešavaju. Međutim tim je stabilan i nismo zabrinuti”.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti