McLaren će napraviti veliki skok u 2016-oj

McLaren će napraviti veliki skok u 2016-oj

"Njihove performanse su tokom 2015. godine bile toliko loše da neće biti teško napraviti poprilično veliki napredak...

Stefan Johansson, bivši vozač tima McLaren, mišljenja je da sadašnja ekipa McLaren Honde može da napravi “veliki skok” u 2016. godini.

Pedesetdevetogodišnji Šveđanin, koji je trkao sa britanskim timom 1987 neposledno pre prve uspešne ere Honde, nije jedini koji misli da je McLaren Honda u stanju da brzo prebrodi sve probleme koje su imali u 2015. godini.

Na primer, Fernando Alonso misli da je 2.5 sekunde po krugu moguće postići u 2016. godini a čak Adrian Newey iz Red Bulla je rekao prošle nedelje da očekuje da Honda lako reši svoje probleme sa motorom tokom zimskog perioda.

Na svom blogu, Johansson se složio:”Da, mislim da će sledeće godine oni napraviti veliki skok. Njihove performanse su tokom 2015. godine bile toliko loše da neće biti teško napraviti poprilično veliki napredak. Sa njihovim kombinovanim resursima siguran sam da će preteći nekoliko timova i na taj način se lako vratiti među top pet ekipa”, dodao je on.

Što se tiče vremena koje će im biti potrebno da svoj potencijal usmere u moguće buduće pobede:”Mislim da će sledeće godine redovno biti u poenima ali se onda približavate vodećima, teže će biti da postanete pobednik kao nekada”, rekao je on.

Slika:McLaren Media Centar

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti