Michelin napravio stratešku grešku

Michelin napravio stratešku grešku

Paul Hembery ima radikalnu ideju

Navodno je strateška greška proizvođača guma Michelin koštala povratka u Formulu 1.

Pošto su napustili takmičenje nakon F1 sezone 2005, koju su krunisali debaklom na VN Amerike i nemogućnošću garantovanja bezbednosti vozačima, F1 Racing magazin tvrdi da je Michelin obezbedio podršku vozača i timova kao i da su obezbedili ugovor sa kojim bi se vratili u sezoni 2017.

Sa aktuelnim Pirreli-em, koji takođe pokušava da obezbedi nastavak saradnje, FIA je obema stranama dala zeleno svetlo da pregovaraju sa Berniem Ecclestone-om o novcu.

“Šefovi proizvođača Michelin-a su posetili Ecclestone-a da ga ubede da je njihov pristup dobar i sa sastanka su otišli sa dobrim osećajem”, tvdi F1 Racing u svom decembarskom izdanju.

Ali u izveštaju se navodi da je Michelin napravio “stratešku grešku”.

“Izvori tvde da je Michelin predstavio svoj predlog Ecclestone-u i rekao je da će razgovarati o komercijalnim uslovima ako i kada budu postavljeni. Iako su bili spremni da plate ozbiljan novac, ovo nije način na koji Ecclestone posluje, što je dovelo do hitnog prekida pregovora o pokušaju saradnje”, navodi F1 Racing.

I zaista, Pirelli je zadržao podršku Ecclestona i na kraju se “rukovao” sa Marco Tronchetti Provera predsednikom i izvšnim direktorom Pirelli-a.

Sada Paul Hembery, šef Pirelli-a, ima radikalnu ideju kojom će “začiniti” šampionat Formule 1.

“Uskoro ću razgovarati sa Berniem”, rekao je za Guardian.

U izveštaju se navodi da je ideja da se prvenstvo Formule 1 podeli na odvojena regionalna takmičenja kao što je Azija, Evropa i Amerika.

“Radi se o tome da dobijemo veće interesovanje za Formulu 1, posebno u Americi”, rekao je on.

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti