Newey bi mogao da poveća angažman u Red Bullu

Newey bi mogao da poveća angažman u Red Bullu

Nadolazeća promena pravila bi ponovo mogla zainteresovati Adrian Newey-a za povratak na posao u Formulu 1. Red Bull-ov čuveni dizajner je odustao od daljeg angažmana da bi se koncentrisao na druge projekte , pa je tako nedavno bio povezan sa angažmanom u Formula 3 timu, Van Amersfoort, a samim tim i podrži svog sina Harrisona.

Nadolazeća promena pravila bi ponovo mogla zainteresovati Adrian Newey-a za povratak na posao u Formulu 1.

Red Bull-ov čuveni dizajner je odustao od daljeg angažmana da bi se koncentrisao na druge projekte , pa je tako nedavno bio povezan sa angažmanom u Formula 3 timu, Van Amersfoort, a samim tim i podrži svog sina Harrisona.

Red Bull-ov zvaničnik Dr Helmut Marko je to odbacio.

“To je već razjašnjeno i tim Van Amersfoort je to demantovao”, rekao je Marko za nemački Auto Moto und Sport.

Newey, međutim, već sarađuje sa poznatim jedriličarem Ben Ainslie na njegovom projektu “Američki kup”.

“Imamo jedriličarski ugovor sa njim”, pojasnio je Marko. “U zavisnosti od zahteva on posvećuje svoje vreme Formuli 1 i drugim aktivnostima. U ovom trenutku to je pola pola”.

Ukoliko se zahtevi za većim angažmanom budu pojavili taj procenat bi mogao biti veći pogotovu posle najave novih bržih i agresivnijih bolida i motora u 2017 i 2018. godini.

“Adrian je dosta radio na bolidu iz ove godine, ali ne potpuno kao ranijih godina, jer je znao da nećemo pobediti bez obzira šta uradio”.

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti