Newey: Nadam se da FIA preuzeti kontrolu

Newey: Nadam se da FIA preuzeti kontrolu

"Ono što je sada nezdravo za Formulu 1 je dominacija motora"

I pre početka sledeće sezone Adrian Newey je mišljenja da su jedino Mercedes i Ferrari u mogućnosti da osvoje prvenstvo sledeće godine. Ubedljivo najbolji i najpoznatiji Formula 1 dizajner se povukao sa tog mesta sredinom 2014. godine.

Newey ne krije svoje nezadovoljstvo stanjem u Formuli 1 u ovom trenutku. “Ono što je sada nezdravo za Formulu 1 je dominacija motora”, rekao je on za Asian Age.

“Nema mnogo mesta za promenu propisa o šasiji, do sa druge strane ima dosta prostora za eksperimentisanje na motorima. Mi smo u situaciji gde su jedino Mercedes i Ferrari dovoljno jaki da pobede u prvenstvu. I na kraju krajeva oni kontrolišu sport. Nadam se da će FIA preuzeti kontrolu nad situacijom”, dodao je Newey.

Zaista neki predviđaju da će interes Neweya u Formulu 1 ponovo porasti kada se budu donela nova pravila koja se najavljuju u 2017-oj i 2018-oj godini.

“Uvek sam uživao u promeni pravila. To vam daje novu priliku da eksperimentišete”, rekao je Newey.

“U budućnosti motor mora da bude isti i trebalo bi povećati broj proizvođača koji se nadmeću u prvenstvu. Druga stvar koju FIA može doneti je standardni motor koji će biti konkurentan za sve timove”, rekao je Newey.

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti