Newey očekuje konkurentni McLaren

Newey očekuje konkurentni McLaren

"Verujem u Hondu i oni će napraviti korak unapred"

Prema mišljenju Adriana Newey-a McLaren bi mogao biti pretnja za tim Red Bull naredne sezone. Šef Ferraria Maurizio Arrivabene je pre nekoliko dana izneo slično mišljenje da treba biti oprezan u pogledu napretka koji može uraditi kombinacija McLaren Honda.

Iako je malo verovatno da će McLaren preskočiti Ferrari, za kojeg se veruje da će ostati najveći rival Mercedesu pa čak možda i probati da osvoji titulu, Arrivabene je upozorio da ne treba potcenjivati ove dve kompanije.

“Sigurno ćemo videti konkurentan McLaren, jer Honda nije neko koga treba podceniti”, rekao je Italijan. “Mislim da će sledeće prvenstvo definitivno biti zanimljivije od trenutno završenog”.

U međuvremenu Adrian Newey iz Red Bulla smatra da problemi sa kojima se suočava Honda će se tokom zimske pauze lako popraviti i on očekuje da će se oni popeti u poretku.

“Verujem u Hondu i oni će napraviti korak unapred. Njihov motor sa unutrašnjim sagorevanjem je dobar motor”, rekao je za Motorsport.

“Njihov problem ove godine je bio MGU-H (sistem za obnovu kinetičke energije) koji je bio suviše mali. To je jednostavan problem koji će rešiti preko zime”, rekao je Newey.

Britanac je još rekao da bi Red Bull mogao da padne u poretku od strane drugih timova ukoliko Renault bude nastavio da se muči.

“Ukoliko počnemo sezonu sa ostom količinom snage koju smo imali 2014-te i 2015-te godine, što ja mislim da će biti slučaj, onda ćamo biti daleko iza”.

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti