Red Bull ponosan na strah kod proizvođača

Red Bull ponosan na strah kod proizvođača

"Na VN Mađarske je najlakše videti kolika je razlika u odnosu na rivale"

Mercedes je odustao od snabdevanja Red Bull -a svojim pogonskim jedinicama posle analize kvaliteta šasije austrijskog tima.

To je tvrdnja Dr Helmuta Marko-a koji je rekao i da je pomalo ponosan na takvu odluku Mercedesa, Ferrari-a i Honde jel je to dokaz njihovog dobro odrađenog posla po pitanju šasije.

“Na VN Mađarske je najlakše videti kolika je razlika u odnosu na rivale”, rekao je za austrijski Servus TV. “Mercedes je na toj trci saznao da je naša šasija bolja od njihove što je još više ojačalo front protiv nas, pa stoga nije ni došlo do dogovora”,dodao je Marko.

Marko je rekao i da su u Red Bull-u ponosni na stah koje se stvorio kod proizvođača motora i dodao:”FIA je prepoznala kao neprihvatljivo ponašanje proizvođača da određuju ko će dobiti motore a ko ne. Nadamo se da je naše žrtvovanje podsticaj za bolju budućnost Formule 1″.

Međutim, sa druge strane šef tima Mercedes Toto Wolf je odbacio teoriju da je Red Bull ostavljen na cedilu od strane proizvođača motora.

“Red Bull ima motor, Renault, pa o čemu govorimo?”rekao je za Auto Motor und Sport. “Ferrari i Mercedes im nisu pomogli iz raznih razloga, ali to nije kao da su isterani iz Formule 1. Jednostavno nisu mogli da dobiju motor koji su hteli. Niko se ničega ne boji, ali mi želimo da se takmičimo pod jednakim uslovima. Oni koriste svoj budžet uglavnom za razvoj šasije, takođe verujući da treba da imaju najbolji motor”.

“To nije naša filozofija. Drugi vid je kako se odnositi prema partneru koji je u nevolji”, rekao je šef Mercedes tima.

Kao što je Marko rekao situacija oko Red Bulla je primorala FIA-u da dodeli “mandat” Ecclestone-u i Todt-u oko rešavanja pomenutog problema.

“Neke stvari koje su se desile u poslednje vreme ja ne bih radije komentarisao”, rekao je Wolff na kraju.

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti