Renault objavio povratak u Formulu 1 u 2016

Renault objavio povratak u Formulu 1 u 2016

Preuzimanje Lotus tima se će biti maksimalno obrzano

Prenosimo zvanično saopštenje tima

Carlos Ghosn je objavio odluku da se Renault vraća sa svojim timom u sezonu 2016.

Renault, 12 puta prvak kao konstruktor je blizu 40 godina u sportu, je ikona Formule 1 i planira da igra aktivnu ulogu u razvoju sporta.

Tehnologija Formule 1 ubrzava Renault-ove inovacije u nizu sportskih takmičenja.

Nakon objavljivanja u septembru i potpisivanju “Pisma o namerama” sa Lotus F1 timom, Renault je nastavio da procenjuje mogućnost povratka u Formulu 1. Posebna pažnja je posvećena uspešnom takmičenju sa sopstvenim timom i na finansijski ispravan način počevši od 2016. godine.

“Renault je imao dve opcije: da se vrati 100 posto ili da napusti ideju. Posle detaljnog proučavanja, odlučio sam da će Renault biti u Formuli 1, sa početkom u 2016. godini. Finalni detalji, koje smo dobili od glavnih aktera F1, dali su nam samopouzdanje da prihvatimo ovaj novi izazov. Naša ambicija je da pobeđujemo, čak iako će za to biti potrebno neko vreme”, rekao je Carlos Ghosn, predsednik i izvršni direktor Renaulta.

Kao tim, Renault će uzeti sve koristi od svojih pobeda. Naplata istih, kao dobavljača motora, je bila ograničena.

Rad se nastavlja na završetku uslova o preuzimanju Lotus F1 tima u najkraćem mogućem roku. Glavni ugovori su potpisani 3. decembra 2015. godine. Lotus F1 tim se izdvojio kao najbolji partner. Renault i Lotus se poznaju već 15 godina i zajedno su bili svetski prvaci 2005 i 2006 godine.

Renault je imao neprekidno učešće u Formuli 1 skoro 40 godina. U godini 1977, je napravio revoluciju u šampionatu uvođenjem turbokompresovanja, tehnike koja je ubrzo postala norma u sportu. Renault je učestvovao u više od 600 trka grand prix trka, pobedivši na 168, osvojivši 11 vozačkih i 12 konstrutorskih naslova.

Odluka Reanulta da nastavi svoj angažman u Formuli 1 je potvrda da vidi motosport kao bitan deo svog identiteta. Formula 1 je krajnji simbol strasti za automobilizmom. Strast definiše Renault izražen u svom potpisu “Strast za životom”. Pored privlačenja mnogih kupaca Formula 1 je motivacija zaposlenima. Kao vrhunac moto sporta, Formula 1 zahteva operativnu i tehnološku efikasnost. Prvenstvo služi kao izlog za tehnološke ekspertize koje Renault bira u svoje proizvode za dobrobit svojih kupaca.

Formula 1 je sredstvo da Renault ubrza razvoj i ostane na čelu sportskog tehnološkog napretka. To istovremeno omogućava Renaultu da izgradi mostove između naprednih tehnologija, viđenih u svetskom prvenstvu, i njegovih drumskih vozila, naročito u oblasti električnih i hibridnih vozila.

Formula 1 služi da promoviše svest o Renault brendu i njegovoj slici na svim tržištima širom sveta. Formula 1 je jedan od sportova koji uživa najveću medijsku pokrivenost na pet kontinenata pogotovu na tržištima u razvoju. Ona privlači godišnje 450 miliona televizijskih gledalaca i njen obim rasta je ogroman zahvaljujući mogućnostima zasnovanim na novim tehnologijama, drušvenim mrežama, video igrama i treba je iskoristiti u potpunosti.

U januaru, mi ćemo pružiti detalje informacije o Renault F1 programu uoči prvensta 2016. godine koje počinje idućeg marta.

Izvor: Lotus F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti