Renault planira veliki budžet

Renault planira veliki budžet

Plan je da se uključe mnogi sponzori

Renault će se vratiti na vrh Formule 1 sa godišnjim budžetom kao što je Mercedesov.

Ovo je tvrdnja nemačkog Auto Motor und Sport magazina, nakon prošlonedeljne objave da je francuski proizvođač odlučio da definitivno preuzme Lotus.

To bi trebalo da znači da borba tima iz Enstona i zakazano suđenje za neplaćen porez u ponedeljak je samo puka formalnost.

To je tvrdnja na osnovu činjenice da će Renault vratiti budžet koji ima Mercedes i koji je u rasponu od 200 do 250 miliona evra godišnje.

Ali francuski proizvođač automobila je pametno postupio u preuzimanju Lotusa. Zadržali su Gerarda Lopeza kao akcionara, a takođe su obezbedili  70 – 80 milona dolara od Bernia Ecclestona, jer im je priznat status “istorijskog”, što znači da je Renault uspeo da podeli trošak na više “lica” i kupi Lotus.

I ne samo to, sledeće godine će dobiti 30 miliona evra od Red Bulla za Tag Heuer brendirani motor a četvorostrukom šampionu Red Bullu će uzeti naslovnog sponzora Infiniti, čiji je vlasnik Nissan.

Red Bull-ov šef tima Christian Horner je potvrdio: “Novi sporazum (sa Renaultom) ne pokriva ni marketinške aktivnosti Renault-Nissan alijanse”.

“Infiniti-u želimo sve najbolje u njihovim budućim planovima”.

Pored toga, očekuje se da će Renault  pokrenuti i Total 2016. godine, dok će milione takođe dobiti i od velikog sponzora Lotus tima PDVSA koji je povezan sa Pastorom Maldonadom.

2016 godina će biti prelazna godina, sa kako je Lopez rekao bolid će biti “Lotus-Mercedes sa Renault motorom”.

Slika: Lotus F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti