Sebastian Vettel može do titule

Sebastian Vettel može do titule

Uglavnom su svi mišljenja da on to može ostvariti

Sebastian Vettel bi mogao u sledećoj godini da bude novi svetski šampion sa Ferrari-em.

Mercedes i Lewis Hamilton su bili dominantni u 2014 i 2015 godini, ali se Ferrari značajno poboljšao ove godine.

Na pitanje da navede verovatnog šampiona u 2016. godini, rezervni vozač ekipe Ferrari i vozač ekipe Haas Esteban Gutierrez je rekao bez oklevanja “Vettel”.

I šampion iz 1997. godine Jacques Villeneuve je rekao za italijanske medije da “Ferrari može sustići Mercedes. Zahvaljujući njihovim resursima često mogu da rade bolje od Mercedesa. Atmosfera među vozačima i inženjerima je dobra, tako da je pred njima svetla budućnost”.

Takođe impresioniran Ferrari-em i Vettelom je i Angelo Sticchi Damiani, predsednik Auto Moto Kluba Italije.

“Oporavak crvenog tima u odnosu na 2014 godinu je bio veoma važan”, rekao je za La Gazzetta dello Sport, “i Vettel nije impresionirao samo rezultatima već i to kako se brzo uklopio u tim iz Italije i postao veoma popularan. Sada se nadam da će 2016. godina biti godina Cavallina (propetog konja)”, dodao je Angelo Sticchi Damiani.

Upitan je takođe o trenutnom odnosu između proizvođača i čelnika Formule 1, a u svetlu smanjenja troškova za manje timove, Sticchi Damiani je rekao:”Promena pravila je osetljivo pitanje. Postoji problem oko motora za male timove, ali takođe i problem da se adekvatno nagradi rad na proizvodnji ovih motora. To je složena situacija koja se neće lako rešiti”, dodao je on.

Slika:Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti