Sergey Sirotkin povezan sa ulogom test vozača u F1

Sergey Sirotkin povezan sa ulogom test vozača u F1

"Ukoliko pronađemo potrebnu finansijsku podršku, možda ću biti test vozač u Formuli 1"

Sergey Sirotkin je umanjio špekulacije da će se sledeće godine naći na F1 gridu iako je u pregovorima sa nekim timovima.

Dok je još bio tinejdžer 2013. godine bio je povezan sa transferom u Sauber međutim to se nikada nije desilo. 2015-tu godinu Sirotkin je proveo u GP2 timu Rapax i taj šampionat je završio na trećem mestu.

Za sezonu 2016. je povezan sa prelaskom u pobednički ART tim iz GP2 serije.

“Drago mi je što ću nastaviti da se trkam u GP2 seriji”, rekao je za Ruski SportBox. “Što se tiče ART tima, nemam još ništa da objavim i pregovori su u toku”.

“Sve što mogu reći je da će moj cilj naredne sezone biti titula”, najavio je Sirotkin. “Posle trećeg mesta ne može biti ništa drugo”.

Nedavno je bivši menadžer Vitaly Petrova, Oksana Kosachenko, otkrila da će još jedan Rus biti u Formula 1 padoku sledeće godine, verovatno kao test vozač.

“Imamo određenu ponudu i to ne samo jednu, takođe znamo na čemu se ona zasniva. Ukoliko pronađemo potrebnu finansijsku podršku, možda ću biti test vozač u Formuli 1. Na kraju mislim da je ona (Kosachenko) govorila o nekom drugom. Mogućnost možda postoji i možda smi bliži tom cilju od drugih”.

Slika: Twiter/SergeySirotkin

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti