Službena potvrda Toro Rosso na Ferrari motorima

Službena potvrda Toro Rosso na Ferrari motorima

Ponovna saradnja dva tima

Toro Rosso je službeno potvrdio da će umesto Renault motora, od sledeće godine, koristiti Ferrari-jeve motore.

Vozač tima Carlos Sainz najavio je ovu promenu nekoliko puta u Abu Dhabi-u, a Svetski  Moto Sport Savet je ove nedelje promenio pravila i odobrio Ferrari-u da potpiše ugovor. U saopštenju su naveli “Ferrari da obezbedi četvrti tim sa motorima specifikacije 2015 u sledećoj sezoni 2016”.

Da podsetimo, pravila su striktna da proizvođači u aktuelnoj sezoni ne mogu dostavljati svojim klijentima motore po prošlogodišnjoj specifikacij. U ovom slučaju Ferrariu je to dozvoljeno, pa će stoga Toro Rosso-u sledeće sezone biti isporučeni motori po specifikaciji motora iz 2015. godine.

Sada, sa ostankom Reanaulta u Formuli 1 i Red Bulla na Tag Heuer brendiranim motorima, Red Bullov Dr. Helmut Marko je oko zastoja u dogovoru Ferraria i Toro Rosso-a rekao “Da. Sve je bilo jasno samo smo morali da čekamo”.

Italijanski timovi Ferrari i Toro Rosso su objavili u petak kasno: “Scuderi Ferrari i Scuderia Toro Rosso su postigli sporazum da će tim iz Faenze koristiti Ferrarieve motore u sezoni 2016”.

Vozačka postava i za Red Bull i za Toro Rosso će sledeće sezone ostati nepromenjena.

“Potvrdili smo sva četiri vozača”, rekao je on, “pa će Daniel Ricciardo i Daniil Kvyat ostati u Red Bullu, dok će Max Verstappen i Carlos Sainz voziti za Toro Rosso”.

U petak je u Parizu na gala dodeli nagrada, koju je organizovala FIA, Max Versappen dobio nagradu za ličnost, novajliju i akciju godine.

Akcija godine je sa razlogom dodeljenja Verstappenu zbog obilaženja u Belgiji u krivini Blanchimont, kada je sa spoljne strane prošao vozača Saubera Feline Nasr-a. 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti