Taffin :Mi smo sada u mnogo boljem stanju nego pošle godine

Taffin :Mi smo sada u mnogo boljem stanju nego pošle godine

"Naravno postoje neki detalji koje trebamo da rešimo..."

Renault je uveren da će uključivanje Ilmor-a, na čelu sa poznatim majstorom Formula 1 motora Mario Ilienom, pomoći francuskom proizvođaču da napravi veliki iskorak u nadolazećoj sezoni 2016.

To je bio glavni Red Bull-ov nalog ove godine da Ilien pristupi projektu nakon problema koje su imali ranije.

“Prvih nekoliko trka problem je bila snaga”, rekao je Daniel Ricciardo za BBC, “ali i upravljivost mi je takođe zadavala glavobolje”.

Renault ne može da sakrije da je u prvom delu 2015. godine bio loš.

“Stigli smo na prve zimske testove sa verom da smo napravili veliki korak napred između dve sezone”, rekao je ove nedelje direktor operacija Remi Taffin. “Mi smo zaista mislili da smo napravili dobar posao”.

On je rekao i da je borba 2014 bila jako teška i da je Renault napravio greške u ispravljanju “koktela problema” za tu sezonu.

“Želeli smo da dosta smanjimo zaostatak pa smo izgubili tlo pod nogama”, rekao je Taffin.

Međutim za 2016-tu postoji optimizam.

Renault će nastaviti da snabdeva Red Bull sa motorima ali će njihov tim biti rebrendiran u Tag Heuer posle odnosa koji su se pokvarili u 2015-toj godini.

Francuski proizvođač automobila je u međuvremenu otkupio svoj bivši tim, koji je trenutno poznat kao Lotus, i Renault će sledeće godine nastaviti posao sa Ilienom.

“U 2015-toj iz raznoraznih razloga nismo videli pun obim saradnje sa Ilmorom ali oni su sada pod našom kontrolom i imamo jasniji pravac kojim bi trebali ići u 2016-toj i dalje”, rekao je Taffin.

On je rekao da će motor za 2016. godinu biti na dinamometru u decembru pa će tako Renault i Red Bull moći da “idu na zimska testiranja bez ikakvih problema”.

“Naravno postoje neki detalji koje trebamo da rešimo, što se može očekivati, ali to su samo poboljšanja i mi smo u mnogo boljem stanju nego što smo bili prošle godine, sigurno”, otkrio je Taffin.

Slika: Red Bull Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti