Vettel misli da je Verstappen još mlad za Ferrari

Vettel misli da je Verstappen još mlad za Ferrari

"Max je bio odličan u mnogo trka i zaslužuje čestitke, ali on je veoma mlad i pred njim je dug put"

Sebastian Vettel nije siguran da je ovogodišnje otkrovenje Max Verstappen spreman za sedište Ferrari-a.

Obasut pohvalama i nagradama na kraju svoje uzbudljive i impresivne početne sezone, osamnaestogodišnji Holanđanin Verstappen je takođe povezan sa prelaskom u top tim.

Max će ostati u Toro Rossu-u sledeće godine, ali njegov otac Jos je ostavio vrata otvorena za promene u 2017. godini, iako su iz Red Bull-a saopštili da oni imaju potpisan ugovor na više godina.

Kada pogledamo ugovore,  ugovor Kimi Raikkonen-a sa Ferrariem se završava sledeće godine i tridesetšestogodišnji Finac je rekao da su špekulacije o Verstappenu očekivane.

” Ne bi bilo normalno da nema razgovora o tome”, rekao je on.

“Ima puno priče da je on previše mlad ali je uradio odličan posao i možete imati puno iskustva čak iako ste mladi”, rekao je Raikkonen.

Iako se slažu, Raikkonenov timski kolega iz Ferraria Sebastian Vettel nije saglasan sa ocenom da je Verstappen spreman za vrhunsku vožnju.

“Sledeće godine je jasno da je Kimi ovde (u Ferrariu) ali za dalje ne znam, ali se nadam da ostaje”, rekao je Nemac za Španske novine Marca.

Verstappen podseća mnoge na mladog Schumachera ili čak mladog Vettela, Sebastian je odgovorio:” Ne ynam. Ima mnogo vozača koji dolaze i neki su mlađi od drugih. Ono što znam je da je on mnogo mlađi od Michaela, čak i od mene kada sam počeo u Formuli 1. Mislim da je to teško porediti”.

“Možete probati da poredite brojeve, ali ljudi su uvek drugačiji. Max je bio odličan u mnogo trka i zaslužuje čestitke, ali on je veoma mlad i pred njim je dug put”, doda je Vettel.

Slika: Flickr/Colin Dixon

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti