Wahrlein se nada mestu u Manoru

Wahrlein se nada mestu u Manoru

"Ukoliko ne budemo uspeli u poslu za sledeću godinu, opet ću biti veoma srećan da se vratim u DTM..."

Proćiće nedelje pre nego što Manor bude spreman da objavi imena vozača za 2016. godinu.

To je tvrdnja Mercedesovog šefa tima Toto Wolfa, koji je upoznat sa očiglednim rokom koji ima britanski tim zbog pregovora o budućnosti Pascal Wahrlein-a.

Nemac Wahrlein strpljivo čeka vesti ali kaže i da je otvoren za odbranu titule u DTM-u ili prebacivanju u GP2 seriju, nakon nedavnog testiranja u Abu Dhabi-u.

“Naravno da bi bilo lepo kada bih mogao da vozim u Formuli 1”, rekao je Mercedesov rezervni vozač u 2015 godini za Sueddeutsche novine, “ali ništa nije u mojim rukama”.

Manor je sada poslednji Formula 1 tim čiji planovi za vozače u 2016 .godini su potpuno nejasni. Vozači koji su još u trci za mesto su Will Stevens, Alexander Rossi i Indonežanski GP2 vozač Rio Haryanto.

“U sledećih četiri ili pet nedelja će sve biti jasnije”, rekao je Wolf za agenciju SID.

“Situacija je da želimo da imamo pravi kokpit za njega. Pascal ima sve što je potrebno za uspeh u Formuli 1, ali sve treba da bude dobro”.

On je mislio na ono što on naziva”finansijka realnost” u razgovorima, i u pregovorima sa Manorom je shvatio da će cena mesta biti 15 milona evra.

“Ukoliko to ne uspe i Pascal ode u DTM, onda ćemo mu dati mnogo kilometara u našoj Formuli 1″, obećao je Wolff.

Wahrlein je još dodao:” Ukoliko ne budemo uspeli u poslu za sledeću godinu, opet ću biti veoma srećan da se vratim u DTM i probam ponovo u 2017″.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti