Wolff: Formula 1 mora biti oprezna u kreiranju budućnosti

Wolff: Formula 1 mora biti oprezna u kreiranju budućnosti

Poboljšanje Formule 1 izaziva podele i teškoće koje Formula 1 treba da reši

Formula 1 mora biti oprezna u izradi izmena koja bi dovela do zaustavljanja Mercedesove dominacije.To je mišljenje šefa tima Mercedesa Toto Wolff -a, koji je priznao da je dominacija Mercedesa “loša za sport”.

Christian Horner, šef tima Red Bull-a, brine da će 2016. godina biti ponovo u znaku Mercedesa.

“Nisam siguran šta bi kladionice nudile za veliku promenu performansi sledeće godine, ali mislim da kvota ne bi bila previše velika”, rekao je on za list The Sun.

Međutim, mnogi predviđaju da će Ferrari nastaviti da smanjuje zaostatak za Mercedesom preko zime i ući u pravu bitku za naslov sledeće godine.

“Bio sam iznenađen sa krivom razvoja ekipe Ferrari ove godine”, rekao je Wolff za Auto Motor und Sport. “Sa druge strane bilo mi je iznenađujuće da je Red Bull otišao u drugom pravcu. To je i logično jer kriva učenja kod ostalih je strmija od naše jer mi jurimo male prednosti sa trenutno stabilnim pravilima”, dodao je on.

Neki strahuju da ukoliko trenutna pravila ostanu na snazi Mercedesova prednost će ostati i dalje velika, posebno s obzirom na složenost današnjih pogonskih jedinica.

To je jedan od razloga zašto se želi iskoristiti zalet u promeni pravila za 2017. godinu gde je želja da timovi imaju na raspolaganju jednostavnije i snažnije motore.

Horner smatra da je vreme da se predsednik FIA-a Jean Todt i čelnik Formule 1 Bernie Ecclestone nametnu i okončaju demokratski proces u Formuli 1, jer smatra da je on zamrznut zbog sopstvenih interesa.

“Postoje stvari koje treba da budu rešene zbog budućnosti. To je od vitalnog značaja i nama treba jako rukovodstvo, od nosilaca komercijalnih prava i upravljačkog tela, koje će planirati put za budućnost i koje će se baviti time šta navijači žele i hoće da vide. Bez njih nema Formule 1 i ona na kraju mora biti predstava odnosno zabava koja će privući veliki broj navijača i gledalaca”.

Slično mišljenje deli i bivši svetski šampion Jacques Villeneuve koje je za italijanske medije izjavio da “svako rešenje koje je doneto da poboljša predstavu samo ju je još više uništilo. Svaki put kada dodaju nešto, čine ga slabijim a u isto vreme povratak na staro čine nemogućim”, rekao je Villeneuve.

Wolff je saglasan da je poboljšanje Formule 1 izaziva podele i teškoće koje Formula 1 treba da reši.

Slika: Mercedes AMG Petronas F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti